• Külföld
Faktor

Nukleáris tengeralattjáróval figyelmeztetik Észak-Koreát

Nukleáris meghajtású tengeralattjáró indul az Egyesült Államokból Dél-Koreába. Azért indítanak ilyen tengeralattjárót, hogy ha szükség van rá, meg tudja védeni Észak-Korea ellen az országot.

A dél-koreai védelmi minisztérium csütörtökön bejelentette, hogy az amerikai haditengerészet North Carolina nevű atom-tengeralattjáróját irányították Dél-Koreába. A lépéssel az amerikai hadsereg Észak-Koreát akarja figyelmeztetni. A hadászati eszközökkel az Egyesült Államok a Dél-Korea melletti elkötelezettségét is meg akarja erősíteni. Szerda este pedig azt is megszavazta az amerikai szenátus, hogy szigorítják az Észak-Korea elleni szankciókat, erről itt írtunk bővebben.

North Carolina tengeralattjáró. Forrás: Wikipédia.

North Carolina tengeralattjáró. Forrás: Wikipédia.

Márciusban a John Stennis nukleáris meghajtású repülőgép-hordozót is Dél-Koreába vezénylik, amely majd az amerikai-dél-koreai hadgyakorlaton vesz részt.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A North Carolinát nukleáris reaktor hajtja, fedélzetén pedig 130 tengerész szolgál. A tengeralattjáró fedélzetén Tomahawk manőverező robotrepülőgépek és MK48 torpedók is vannak. A robotrepülőket 12 rakétaindító tudja kilőni. A tengeralattjáró óránként 46 kilométert tud megtenni.

    Észak-Korea vasárnap nagy hatótávolságú rakétával állított Föld körüli pályára egy műholdat. A nemzetközi közösség szerint a műhold csak arra volt ürügy, hogy Észak-Korea kipróbáljon egy nagy hatótávolságú rakétát. Előtte már Észak-Korea azt is bejelentette, hogy sikeres hidrogénbomba-kísérletet hajtott végre – írja az MTI.

    Top 16