• Külföld
Faktor

Hihetetlen ítélet született a férfi ügyében, aki hógolyóval dobálta a rendőröket

Egy 21 éves norvég férfit 30 nap börtönre ítéltek Bergenben, mert hógolyóval dobálta meg a rendőröket.

A fiatal akkor kezdte célozni a rendőröket, amikor a város ifjúságának partijában kitört zavargásokra reagáltak. Az ügy 2017 áprilisában kezdődött, amikor a fiatalok palackokkal és kövekkel kezdték dobálni a rendőröket egy háznál. A résztvevőket arra kérték, hogy hagyják el a házat, de a hatóság felszólításának nem tettek eleget, helyette kövekkel, cserepes növényekkel és hógolyókkal kezdték bombázni őket.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Fotó: Sulyok László

„A tisztek elleni erőszak súlyos bűncselekmény és illegális. Kevésbé komoly helyzetekben kevésbé szigorú bírság is kiszabható, de ebben az esetben keményen kell eljárni” – mondta Kjetil Linge Tomren rendőrfőnök.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Hét embert tartóztattak le a pártból, a 21 éves férfit tavaly júniusban vádolták meg a tisztek elleni erőszakkal, mert hógolyókat dobált és egy rendőrt meg is harapott. A férfi tagadta a vádakat, azt állította, nem emlékszik az eseményekre, ő nem is tenne ilyet. Ha mégis megtörtént, nem a rendőr megsebesítése volt a cél.

    A férfi ügyvédje 20-30 napos börtönbüntetést kért, ebből már 21 napot őrizetben töltött a vádlott, így már csak 9 nap van hátra. Emellett kártérítést kell fizetnie – írja a The Local.

    Kommentek:

    Top 16