• Sport

Norvégia 4-0-ra legyőzte a magyar férfi hokisokat

A magyar férfi jégkorong-válogatott elveszítette első meccsét a norvégiai Négy Nemzet Tornáján. Bemutatkozott viszont egy új játékos, Jesse Dudas, valamint a csapat új meze.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A Jégkorongblog beszámolója szerint a magyar válogatott fizikailag és mentálisan is végigbírta a mérkőzést, egyedül a két csapat közötti sebességkülönbség ütközött ki. A norvég válogatott erősen kezdett, beszorították a mieinket a kapujuk elé, a magyar csapat az első két kapura lövését emberhátrányban jegyezte (Kovács Csaba a felső vasast találta el, ez nem számít védésnek, így a statisztikába csak egy magyar lövés került bele). Az első harmad végén a norvégok egy másodperccel azután szereztek gólt, hogy letelt a negyedik kétperces kiállításunk.

Norvégia a második harmadban 35 másodperc alatt lőtt két gólt, majd a harmadik harmad legelején a negyedik gólját is megszerezte, az elsőt emberelőnyben. A magyar csapat ilyen különbség után is küzdött a szépítésért, de nem sikerült gólt lőni. A meccs után a csapat egyik edzője, Majoross Gergely nyilatkozott a Magyar Jégkorong Szövetségnek:

Bizonyos szempontból nem baj, hogy vannak sérültjeink, mert látunk sok olyan srácot, akik lehet, hogy nem kerültek volna ide, ha nincs a sok hiányzó. Ez azt jelenti, hogy a merítésünk nagyobb lesz, olyanok kaphatnak lehetőséget most, akik mondjuk az első felnőtt szezonjukat játsszák, ez a hosszútávú építkezésünkben nagyon hasznos lehet, ugyanakkor reméljük, hogy a sérültjeink felépülnek és már nem is sebesülnek meg az idény végéig, így az olimpiai selejtezőn és a világbajnokságon majd számíthatunk rájuk. Hangsúlyoztuk, hogy az energiaszintünk és a munkamennyiségünk legyen a lehető legmagasabb szinten, és ezt megkaptuk az első perctől az utolsóig. Vannak olyan játékosaink, akik sosem játszottak még ilyen ellenféllel szemben, nekik idő kellett és kell, hogy ehhez hozzászokjanak. Nem tartunk ott a felkészülésünkben, hogy készen álljunk, nyilván voltak hibáink, de ezek javíthatóak, ha kellő edzést tudunk elvégezni közösen, akkor jobbak leszünk, miként a második harmadunk máris jobb volt, mint az első.

Az ellenfél szövetségi kapitánya, Roy Johansen is beszélt a mérkőzésről:

Mi tíz éve ugyanabban a rendszerben játszunk, és nagyjából azonos kerettel dolgozom. A védekezésre koncentrálunk, hogy mindig a jó oldalon álljunk, és akkor megteremtődnek a lehetőségek támadásban is. 2005-ben jutottunk fel az A-csoportba, mindig az első év a legnehezebb, ha azt túléled, könnyebb. Sokat kell játszani erősebb válogatottakkal, és minden nap dolgozni kell a védekezésen, hogy legyen esélyed, ez áll a magyar csapatra is.

A meccs hivatalos jegyzőkönyvét ide kattintva olvashatják el. 

A magyar válogatott pénteken Dániával játszik. 

Top 0