• Külföld
Faktor

Norvég vadászok lövöldöztek egy állatkertben

A norvég vadászok a Polar Park Állatkert két jávorszarvasát terítették le. Állítólag véletlenül. A vadászok kutyái valahogy bejutottak az állatokhoz, így a távolból a vadászok - azt mondták - nem is tudták, hogy állatkerti szarvasokra lőnek.

„Először hitetlenkedve reagáltam, néhány perc kellett, amíg leesett, hogy ez tényleg igaz. Azt gondolom, hogy ez egy szomorú történet és nincs rendjén. Eddig 5 rénszarvasunk volt, most már csak 3 maradt.”– mondta a The Local-nak Heinz Strathmann, a Polar Park állatkert igazgatója.

Miután a vadászok kilőtték a jávorszarvasokat és rájöttek, hogy egy állatkertbe lőttek be, azonnal bejelentették az esetet. A végzetes hibát azzal magyarázták, hogy a kutyáik bejutottak a szarvasok kifutójába, ahol üldözték is a vadakat. Így nekik a távolból fel sem tűnt, hogy valójában nem erdei állatokat vettek célba.

„Ez egy sajnálatos tévedés, amely azért következhetett be, mert az állatkert mellett legális a vadászat. Végzetes hiba volt, de mindenki tudja jól, hogy nem szándékosan tették.”  - mondta Arne Nysted, a vadvédelmi törvényszék elnöke, aki szerint éppen ezért nem szabható ki büntetés a vadászokra.

A közeli Målselv város rendőrsége nyomoz az ügyben. Kihallgatják a vadászokat, hogy megtudják pontosan honnan adták le a lövéseket és hol álltak. A rendőrség addig nem nyilatkozik az ügyről, amíg nem tudják a pontos információkat. A Polar Park kártérítést kér a jávorszarvasokért.

Top 0