• Külföld
Faktor

Saját locsolócsöve miatt halt meg a lelkes kertész, bármelyik kertben feltűnhet a baktérium

A 63 éves Stephen Clements lelkes kertész volt, de halálát is hobbija okozta. A nagypapa az orvosok szerint a locsolócső miatt kaphatott légiós betegséget.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A férfi feltehetően a slagban található mérgező spórákat lélegezte be, felesége, Alison pedig most arra figyelmezteti az embereket, hogy legyenek nagyon óvatosak a hasonló betegségekkel. Férje ugyan kitakarította a csövet ebben az évben, de a vízzel teli cső a napsütésben ideális hőmérsékletet ért el, hogy a baktérium elszaporodjanak benne.

A gyászoló asszony a Mirrornak arról számolt be, hogy férjének szívbetegsége volt, de aktív életet élt, és egyébként jól érezte magát. Egy héttel azelőtt, hogy tüdőgyulladást kapott volna, gyomorpanaszai lettek. A férfi február 24-én vesztette életét, mindössze egy héttel azután, hogy beteg lett.

A legionárius betegség (legionellosis) a Legionella baktériumtörzshöz tartozó kórokozók által terjedő fertőző betegség. Az esetek jelentős részében a megbetegedést a Legionella pneumophila baktérium okozza, amely egy mindenütt jelen lévő vízi organizmus, mely 25 °C és 45 °C közötti hőmérsékleten tud növekedni. Veszélyt csak abban az esetben tud jelenteni, ha a legionellát tartalmazó vizet apró cseppek formájában belélegezzük. Ha a baktériumok a tüdőbe jutnak, akkor az influenzaszerű tüneteket követően az ember ellenállóképességétől függően súlyos tüdőgyulladást, emésztőrendszeri és idegrendszeri megbetegedést, legvégső esetben akár halált is okozhat.

Kommentek:

Top 0