• Külföld
Faktor

Nőnek öltözve szöktek a terroristák, de elfogták őket

Az amerikai vezetésű koalíció támogatását élvező szíriai hadsereg elérte Manbidzs városát, amely hosszabb ideje az Iszlám Állam uralma alatt áll. A lakosok és a terrorszervezet katonái 48 órát kaptak a hadseregtől arra, hogy elhagyják a stratégiailag fontos várost, mielőtt megkezdődne az ostrom.

Három harcos például nőnek öltözve próbált meg elvegyülni a menekülő civilek között. A fekete, arcot is eltakaró ruhába öltözött férfiakat azonban kiszúrták a kurd katonák, és elfogták őket – írja az RT News.

A katonák videót is készítettek az esetről, a három szökevényt végül alsónadrágig vetkőztették. Egyikük állítása szerint mesterlövészként szolgált a terrorszervezetben.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A katonai tanács még az ostrom kezdete előtt szólította fel az Iszlám Állam harcosait arra, hogy a „saját fegyvereikkel együtt” 48 óra alatt hagyják el a várost, mivel elmondásuk szerint ez lesz az utolsó esélyük arra, hogy élve távozzanak Manbidzsból.

  A legtöbb dzsihádistát nem érdekelte a lehetőség, ezért a civileket továbbra is élő pajzsként használva a városban maradtak.

  Manbidzs az Iszlám Állam önkényesen kikiáltott fővárosába, a Rakkába vezető ellátási útvonalon fekszik, így stratégiailag kiemelt fontosságú.

  Nem ez az első alkalom, hogy a dzsihádisták nőnek öltözve próbálnak elmenekülni – az iraki Ramadiból is sok terrorista így szökött át a hadsereg soraiba. Ha az Iszlám Állam szökésen kap valakit, a kísérletet kegyetlenül megtorolja, végül nyilvánosan kivégzi a szökevényeket.

  Az ENSZ számításai szerint a szíriai polgárháború kitörése, azaz 2011 óta legalább 250 ezer embert gyilkoltak meg, és 12 millió szíriai kényszerült elhagyni otthonát.

  Kommentek:

  Top 16