• Sport
András Ferenc

Női vízilabda: 25 góllal nyert a magyar válogatott

A szerbiai vízilabda Európa-bajnokságon negyedik csoportmeccsét is lejátszotta Magyarország női csapata. Portugália gólt sem tudott dobni a magyaroknak, akik ezzel továbbra is a csoport harmadik helyén állnak, de az biztossá vált, hogy a legjobb nyolc között már ott a válogatott.

Fotó: Dobos Sándor - waterpolo.hu

Fotó: Dobos Sándor - waterpolo.hu

Fölényesen nyerte negyedik mérkőzését Magyarország a belgrádi Európa-bajnokságon. A magyar női csapat már az első negyedben kilenc gólt dobott, a másodikban további hatot, így a félidőben 15-0-ra vezetett a válogatott.

A játék képe a második félidőben sem változott, a magyarok ekkor további tíz gólt dobtak, és egyetlen egyet sem kaptak. A végeredmény 25-0 lett, amivel Magyarország 9 pontos a csoportjában. Ezzel eldőlt, hogy a magyar csapat ott van a legjobb nyolc között. Jelenleg az A-csoport harmadik helyén áll Magyarország, de ez megváltozhat az utolsó csoportmeccsen.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Világos, hogy nem egy, hanem két-három súlycsoport volt a különbség a magyar és a portugál válogatott között. A célt teljesítettük, letudtuk.

  - mondta Bíró Attila, a magyar csapat szövetségi kapitánya.

  A magyar női csapat utolsó csoportellenfele hétfőn Oroszország lesz, a meccs 17:15-kor lesz. A csoportból az első négy jut tovább a negyeddöntőbe.

  Az oroszok ellen majd minden más lesz, arra készülünk gőzerővel. Folyamatosan videózunk, taktikai megbeszélést tartunk, és közösen megnézzük ma a holland-orosz mérkőzést.

  - tette hozzá a szövetségi kapitány a waterpolo.hu oldalon.

  A női tornáról csak a győztes jut ki az olimpiára, emellett a márciusi, hollandiai kvalifikációs tornán lehet még kvótához jutni. Ahhoz, hogy a magyar csapat ott legyen ezen a viadalon, a legjobb hatban kell végeznie az Eb-n. Hollandiában további négy válogatott szerezhet riói indulási jogot.

  A férfiak csoportelsők lettekAhogy tegnap beszámoltunk róla, a férfi vízilabda-válogatott legyőzte a Törökországot 20-5-re. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy ez elég lesz-e csoport első helyéhez, mert a Görögország-Oroszország meccset este játszották.

  Ahhoz, hogy a magyar csapat első legyen a görögök nem nyerhettek hat gólnál többel. A meccset végül Oroszország nyerte 9-8-ra, így Magyarország csoportelsőként jutott tovább, és vasárnap a legjobb nyolc közé jutásért Grúziát kell legyőzze.

  A csoport első helyének nem csak a könnyebb ellenfél miatt volt jelentősége, hanem mert így a magyar csapat elkerülte a szerb ágat. A Magyarország-Grúzia meccs győztese a negyeddöntőben a Horvátország-Hollandia meccs győztese lesz.

  Top 16