• Sport
András Ferenc

Női kézilabda BL: Fontos meccsen nyert a Fradi

A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében második meccsét is lejátszotta az FTC-Rail Cargo Hungaria. A magyar csapat a norvég Larkivval játszott, és nyert 30-27 arányban. A győzelemnek köszönhetően a Fradi megerősítette második helyét a csoportban.

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Az FTC az első csoportkört megnyerve jutott tovább a Bajnokok Ligája középdöntőjébe. Az első csoportkörből a magyar csapat 7 pontot hozott magával, amellyel a második helyről kezdte a második csoportkört, azaz a középdöntőt.

A magyar csapat az első középdöntős meccsén kikapott az első helyezett Rosztovtól, de ezek ellenére maradt második a csoporton belül. A Fradi mai ellenfele a csoport harmadik helyén álló Larvik volt. A győzelem ezen a meccsen azért volt fontos, mert a Larvik elleni győzelemmel legalább hárompontos előny alakulhatott ki a második Fradi és az őt üldöző csapatok között.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A tétnek megfelelően a Ferencváros magabiztosan kezdte a mérkőzést. A 10. percben már két góllal vezetett az FTC, és ez a különbség kisebb-nagyobb hullámzásokkal ki is tartott a 20. percig. 10-9-es állás követően a magyar csapat jobban játszott, a félidőben már öt góllal, 19-14-re vezetett a Fradi.

  A második félidőben tovább növelte előnyét a Ferencváros, a 35. percben már 22-14 volt az állás. A félidő közepén a norvég csapat játéka feljavult, 12 perccel a vége előtt négygólosra (24-20) csökkentették a különbséget. Ez a különbség a meccs végéig érdemben nem változott, a magyar csapat győzelme nem volt veszélyben. A meccs vége 30-27 lett a Ferencváros javára.

  A meccs legeredményesebb játékosa Pena Abaurrea lett, aki 9 gólt dobott.

  A győzelemnek köszönhetően a Ferencvárosnak 9 pontja van, amivel a csoport második helyén áll. Az FTC következő meccse február 5-én lesz a HCM Baia Mare ellen Romániában.

  A másik magyar csapat, a Győri Audi ETO holnap játszik a Savehof ellen.

  Top 16