• Külföld
Faktor

Női holttestet találtak az erdőben

Egy fiatal német nő holttestét találták meg szombaton az olaszországi Gran Sasso d'Italia hegység egyik magaslatán, a fák között. A nőt már napok óta keresték.

Fotó: Europress / Alberto Pizzoli - AFP

Fotó: Europress / Alberto Pizzoli - AFP

A 27 éves Elisabeth Matthes holttestét 2200 méteres magasságban találták meg. Hátizsákja 200 méterrel feljebb hevert a fűben, a nő valószínűleg lezuhant - írja a The Local.

A nő még hétfőn jelentkezett be a Campo Imperatore hotelbe, majd nem sokkal később túrázni indult. A személyzet azután értesítette a rendőrséget, hogy a nő ígérete ellenére nem jelent meg a vacsorán, és személyes tárgyait a hotelszobában hagyta. A keresés még aznap este kezdetét vette, de csak szombat este találták meg Matthest - holtan.

A hotel hírnevét annak köszönheti, hogy 1943 augusztusában rövid időre ide börtönözték be Benito Mussolinit, akit nem sokkal később egy merész német rajtaütés során szabadítottak ki.
A hotel melletti Gran Sasso népszerű kirándulóhely, a hegymászók kedvelt célpontja, de októbertől kezdve már nagyon veszélyes a hegyen túrázni, ilyenkor már kevés turista keresi fel a környéket.

Kommentek:

Top 0