• Külföld
Faktor

Ezt a férfit már kétszer nézték tévedésből terroristának

Most a nizzai terror kapcsán, korábban a párizsi merényletek miatt került kellemetlen helyzetbe a szikh származású Veerender Jubbal.

Veerender Jubbal egyébként szabadúszó újságíróként dolgozik, és Kanadában él. A párizsi merényletek után jelent meg és terjedt el róla egy kép az interneten, amelyen öngyilkos merénylők mellényét és a Koránt photoshoppolták az egyik szelfijére.

A kép most ismét felbukkant, és a Twitteren többen is azzal vádolják miatta, hogy részt vett a nizzai terrorban, amelyben 84 ember halt meg, és több mint százan megsebesültek.

Jubbal most attól fél, hogy egész életében zaklatni fogják, sőt már halálos fenyegetést is kapott, ami miatt szorong és depressziós is lett.

A brüsszeli támadások után, márciusban azt nyilatkozta a The Guardian-nek, hogy a képet újra elkezdték megosztani az emberek, és üzeneteket is kap tőlük.

A legújabb esetben azonban már gyorsabban észbekaptak az internetezők, és jelentették a rágalmazó üzeneteket – írja az RT News.

A szikh vallást mintegy 500 évvel ezelőtt Nának guru alapította. A szikhizmusnak a világon hozzávetőleg 23-25 millió követője van. Észak Indiában született és a mai napig különleges helyet foglal el a vallástörténetben és az isteneszmék között egyaránt. A szikhizmus a hindu és muszlim vallásháborúk környezetében fejlődött. Nem kísérli meg e két nagy rendszer összeolvasztását, bár mindkettőből átvett elemeket, például a hinduizmusból a karma tanát és a szanszárát, az iszlámból a szigorú egyistenhitet. A társadalmi hagyományokat és berendezkedéseket illetően valamelyest eltér a hinduizmustól és az iszlámtól is (így például elutasítja a kasztrendszert és a purdah-t).

Kommentek:

Top 0