• Külföld
Faktor

Nincs egyezség: a politikusok Twitteren foglalták össze a találkozót

Nem tudott megegyezni a Nagy-Britanniába vándorló vendégmunkásokról David Cameron brit miniszterelnök és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

Két óráig tárgyaltak a brit miniszterelnök Downing Streeti rezidenciáján, de nem jutottak előrébb. Annyiban maradtak, hogy tovább próbálkoznak a következő 24 órában. Mindketten rövid Twitter-üzenetben értesítették a közvéleményt a történtekről.

A találkozó célja az, volt, hogy megegyezzenek a Nagy-Britanniában érkező külföldi munkavállalók szociális ellátásáról. David Cameron még tavaly novemberben adott ultimátumot az Európai Uniónak. Akkor úgy tűnhetett, Nagy-Britannia kilép az Unióból. Azóta közeledtek az álláspontok, de a brit miniszterelnök még mindig korlátozni akarja a vendégmunkások szociális ellátását. A vasárnapi sikertelen egyeztetés alapján úgy látszik, a Donald Tusk képviselte Európai Tanács ebbe nem akar belemenni, legalábbis nem úgy, ahogy azt David Cameron szeretné.

A kép illusztráció. David Cameron brit miniszterelnök budapesti sajtótájékoztatóján.

A kép illusztráció. David Cameron brit miniszterelnök budapesti sajtótájékoztatóján.

Fotó: Sulyok László

EZT IS AJÁNLJUK:

    Miután kijött az épületből a munkavacsora után, Tusk mindössze annyit mondott az újságíróknak, hogy  "nincs egyezség". Ezt valamivel később kiegészítette a Twitteren, azt írta, egyelőre nincs egyezség. Intenzív, döntő fontosságú munka lesz a következő 24 órában.

     

    David Cameron is Tweetelt a találkozó után. Azt írta, Cameron a Twitteren szintén azt írta, hogy "jó találkozót" tartott Tuskkal, aki további 24 óra tárgyalásba egyezett bele.

     

    Top 16