• Külföld
Maksa Mónika

Nincs áram a hó miatt, a repülők is késnek

Ukrajnában majdnem 300 településen nincs áram a tegnap kezdődött havazás miatt. Kedden az egész országban hóviharok lesznek.

Ukrajna katasztrófavédelmi szolgálata azt mondta, hogy az ország déli részén, Herszoni megyében 102 településen, Mikolajivi megyében 69, Odesszai megyében pedig 38 településen nincs áram, de a középső és északi megyékben is több mint 70 település maradt áram nélkül.

Illusztráció.

Illusztráció.

Fotó: Mészáros Annarózsa

A nyugati megyéken kívül szinte mindenhol óránként 50-70 kilométeres szél fog fújni és hóvihar lesz. A keleti megyékben fagyos hideg is várható, az utakat pedig jégpáncél borítja. Mikolajivi megyében helyenként kétméteres hótorlaszok képződtek, de a hó miatt több utat lezárhatnak az északi  megyékben is. Van, ahol a vasúti közlekedés is akadozik.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Oroszországban, Moszkvában is napok óta havazik. A városban dugók vannak, pedig 18 ezer gép takarítja az utakat. A Yandex orosz hírportál tízpontos skálán 8-as fokozatúra értékelte a moszkvai közlekedés fennakadásait. Sok helyen több mint egy órával hosszabb lett az autók menetideje. A moszkvai körgyűrű egy 16,2 kilométeres szakaszát például 1 óra 43 perc alatt lehetett kedden megtenni, ez pedig 1 óra 7 perccel több a szokásosnál.

    A városban egész nap hóviharokra lehet számítani. Moszkva repülőterein, Domogyedovón és Seremetyjevón hétfőn és kedden eddig több mint hetven járatot töröltek, sok járat pedig csak késve tud elindulni. A vnukovói reptéren a gépek jégtelenítése miatt indulnak késve a repülők – írja az MTI.

    Korábban a Faktoron arról olvashattak, hogy akár 80 centiméteres hó is eshet. Itt pedig megnézhetnek egy hóban játszó pandát is.

    Top 16