• Külföld
Faktor

Lecsaptak az embercsempészekre, ők szállították a migránsokat

Közös akcióban csapott le több EU-tagállam rendőrsége is a nigériai bűnbandára, amely migránsok szállításából és nők prostituálásából gazdagodott meg.

Fotó: Europress / Angel Tzortzinis - AFP

Fotó: Europress / Angel Tzortzinis - AFP

Az utóbbi időkben ez volt az EU biztonsági és bűnüldöző szerveinek legnagyobb, emberkereskedelemmel foglalkozó illegális szervezetek elleni művelete. A nigériai hálózatról rendszeresen szivárogtak információk a médiába is, de eddig nem sikerült felszámolni a láncot. A bűnbanda Líbiából, a Földközi-tengeren keresztül csempészte Olaszországba a migránsokat, a nőket viszont prostitúcióra kényszerítették, hogy így fizessenek nekik az útért - írja a Breitbart.

A spanyol rendőrség 11 városban 41 házkutatást hajtott végre, míg a brit kollégáik Manchester-szerte razziáztak. Az Europol jelentése szerint azonban a nigériai banda más EU-tagállamokban is működött.

Az akciónak köszönhetően befagyasztották a csoport bankszámláit, amelyeken keresztül 300 ezer eurónál is több pénzt mostak tisztára működésük során. Eddig 89 embert sikerült letartóztatni, és 39 áldozatot mentettek ki a bűnözők karmai közül.

Kommentek:

Top 0