• Krimi
Faktor

Halott gyereket tettek a vízbe, amelyből később megitatták a nőt

A Nigéria déli részén élő Mercy Ekwerét a közelmúltban boszorkánysággal vádolták meg. Azért vitték be az esit-eketi városházára, hogy kihallgassák egy 5 éves kislány halála miatt.

A nőt a városháza előtt azonban hatalmas tömeg fogadta, a feldühödött emberek folyamatosan sértegették őt. Mercy meg volt kötözve, így semmit sem tudott tenni. A tömeg botokkal és macsétékkel is rátámadt, a rendőri segítséget megelőzve.

Mindenféle eszközzel ütötték.

Mindenféle eszközzel ütötték.

A tárgyaláson a nő unokahúga azt vallotta, hogy Mercy elvitte a gyereket a szektájához, ahol megfojtotta – írta meg az Abia Breaking News-ra hivatkoztva a Borsonline.

"Ledöbbentem, amikor megláttam a tömeget. Leköptek, csúfoltak és kövekkel dobáltak meg. Nem is hagyták, hogy szóhoz jussak. Fiatalok egy csoportja ütlegelni kezdett. Hiába könyörögtem, hogy álljanak le, senkit sem érdekelt" – nyilatkozta Mercy.

Elmondása szerint a bántalmazás után olyan kérdésekkel kezdték el bombázni, hogy miért ölte meg a kisgyereket, illetve hogy kik a társai a szektában.

Utána odahozták egy gyerek holttestét, az ölembe tették és arra kértek, hogy támasszam fel. Ezután beletették a testet egy vízzel teli tartóba, megfürdették és utasítottak, hogy igyam meg ezt a vizet. Mindezt azért, mert úgy vélték, ha felelős vagyok a gyerek haláláért, akkor ettől magam is meg fogok halni

– mondta a nő, akit végül elengedtek.

A tömeg azonban utána is ütötte a nőt. Végül a nő bátyja is a helyszínre érkezett, akinek a lánya vallotta bűnösnek Mercy-t. A nő ugyan nagy nehezen haza tudott menni, a férje viszont ott közölte vele, hogy el kell hagynia a házat, mert ott nincs helye boszorkányoknak.

A nő emiatt kénytelen volt a piacon, egy nyitott bódéban meghúznia magát, ahonnan három férfi üldözte el. Jelenleg a kisfiával egy átmeneti otthonban húzza meg magát, azonban így sem biztató a helyzete. Nigériában ugyanis sehol sem tűrik meg sokáig azokat, akiket boszorkánysággal vádoltak meg.

Kommentek:

Top 0