• Sport
András Ferenc

NFL: Öt csapat még mindig veretlen

Izgalmas mérkőzéseket hozott az NFL 6. fordulója. Magyar idő szerint hétfő hajnalban játszották a Patriots-Colts rangadót. A veretlenek közül az Atlanta Falcons még csütörtökön elbukott. Így még öt csapat várta hibátlanul a hétvégét.

A Green Bay alternatív mezében játszott (Fotó: Jonathan Daniel/Getty Images)

A Green Bay alternatív mezében játszott (Fotó: Jonathan Daniel/Getty Images)

Vasárnap végül mind az öt csapatnak sikerült nyerni. Az NFL történetében még soha nem állt ennyi csapat veretlenül a 6. forduló után.

A sorozat megszakadásához két csapat állt közel. A Denver Broncos csak hosszabbításban győzte le a Cleveland Brownst. Peyton Manning háromszor  adta el a labdát, tulajdonképpen borzalmasan játszott. Már nem először ebben a szezonban. A Broncos irányítója idén 10 eladott labdánál jár, ami a legtöbb az NFL-ben. Mondhatni, már megint a védelem hozta a meccset a Denvernek.

Majdnem elvesztette veretlenségét a Carolina Panthers is. Négy perccel a meccs vége előtt a Seattle Seahawks vezetett, de a Panthers két touchdownnak köszönhetően 27-23-ra fordított. A Seahawks számára igazán bosszantó lehet a vereség, mert a legutóbbi öt vereségük során négyszer még vezettek a negyedik negyed elején.

A hétvége rangadóján a New England Patriots 34-27-re verte az Indianapolis Colts csapatát. A mérkőzés lehetett volna szorosabb is, de az idei szezon egyik legértelmetlenebb játékát mutatta be a Colts csapata.

A mérkőzésen leglátványosabb mozdulatát Jamie Collins mutatta be, aki a falat átugorva tudta blokkolni Adam Vinatieri rúgását.

Tovább őrzi veretlenségét a Green Bay Packers is. A találkozó érdekessége, hogy az NFL legtöbb passzolt yarddal rendelkező (Philip Rivers) és a legtöbb touhdown passzt kiosztó irányítója (Aaron Rodgers) lépett pályára. Philip Rivers hiába passzolt 503 yardot, a mérkőzést a Green Bay nyerte 27-20-re. Rivers lett a 8. irányító az NFL történetében, aki legalább 500 yardot dobott, de csapata kikapott.

Az ötödik veretlen csapat, a Cincinnati Bengals olykor havazásban játszott a Buffalo Bills ellen. A mérkőzés Bengals fölényt hozott, a végeredmény 34-21 lett a Cincinnati javára. A mérkőzésen láthattuk a forduló egyik leglátványosabb elkapását, melyet Marvin Jones mutatott be.

A Detroit Lions – Chicago Bears meccsen történt vitatott elkapásról szóló cikkünket itt olvashatja.

A 6. forduló eredményei:

Indianapolis Colts-New England Patriots 27-34

Buffalo Bills–Cincinnati Bengals  21–34 

Seattle Seahawks–Carolina Panthers  23–27 

Green Bay Packers–San Diego Chargers  27–20

New York Jets–Washington Redskins  34–20 

Pittsburgh Steelers–Arizona Cardinals  25–13 

Minnesota Vikings–Kansas City Chiefs  16–10 

Detroit Lions–Chicago Bears  37–34  

Cleveland Browns–Denver Broncos  23–26 

Jacksonville Jaguars–Houston Texans  20–31 

Tennessee Titans–Miami Dolphins  10–38 

San Francisco 49ers–Baltimore Ravens  25–20

New Orleans Saints – Atlanta Falcons 31–21

Philadelphia Eagles - New York Giants (kedd 2:30, magyar idő szerint)

Top 0