• Belföld
Faktor

Nézd meg madártávlatból, hogyan újul meg a Városliget - Videó

Megmutatjuk, hol tartanak a Liget Budapest Projekt fejlesztései!

A Városligetbe látogatók idén is több elkészült projekt elemet vehetnek majd birtokba. Még ebben az évben átadják Magyarország egyik legkomplexebb játszóterét. Befejeződik az egyik legszebb épület, az Olof Palme Ház rekonstrukciója is, az épületet Millennium Háza néven ősszel nyílik meg a századfordulós Budapestet megidéző interaktív tárlattal.

Millennium háza

Millennium háza

A Millennium Háza előtt egy kialakítanak egy új, gyönyörű rózsakertet is. Hamarosan elkészül az Európa legnagyobb és legmodernebb múzeumi háttérintézménye, az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK), a végéhez közelít a Szépművészeti Múzeum szoborgyűjteményének a jövőben otthont adó Komáromi Csillagerőd. 

Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ

Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ

A Magyar Zene Háza kivitelezési munkálatai a tervek szerint haladnak, a kivitelezés magasépítési szakaszba lépett, az új ismeretterjesztő központ várhatóan 2021 végén nyitja meg kapuit. Idén elkezdődik az egykori Petőfi Csarnok területén felépülő Új Nemzeti Galéria, valamint a Magyar Innováció Házaként megnyíló Közlekedési Múzeum épületének kivitelezése.

A jövő évben újabb sportpályákat és egy két kilométeres futókört is átadnak. 2020-ban az autóval érkező már használhatják a Dózsa György úti 800 férőhelyes mélygarázst.

Néprajzi Múzeum

Néprajzi Múzeum

A Néprajzi Múzeum ikonikus épületének kivitelezése már javában zajlik az 56-osok terén, a világ legjobb középületének választott múzeum 2021-re készülhet el. Jövőre a Városligeti Gyermek és Ifjúsági Színház építése is elindul, 2022-ig pedig megvalósul a Városliget 100 hektáros parkjának teljes kert- és tájépítészeti megújítása.

Kulcsár Edina és Fifike is kipróbálta a városligeti kutyás élményparkot

Kulcsár Edina és Fifike is kipróbálta a városligeti kutyás élményparkot

A megújuló Városliget parkrészei igazán népszerűek. A Kutyás élményparkban negyedmillióan jártak az elmúlt évben. Gyakori vendégek itt a sztárok is, köztük Kulcsár Edina, aki kiskutyájával Fifikével elsőként tesztelte a parkot. Az ifjúsági sportpályákat rengeteg iskolás és hobbi futó használja, de oda járnak edzeni a Rippel fivérek és a Rippel Brothers Akadémia artista növendékei is.

A Rippel fivérek elsők között tesztelték a Városligetben kialakított, iskolakezdésre átadott ifjúsági sportpályát

A Rippel fivérek elsők között tesztelték a Városligetben kialakított, iskolakezdésre átadott ifjúsági sportpályát

A nemzetközi hírű magyar artisták, többszörös Guinness-rekorderek Rippel Ferenc és Rippel Viktor gyakran tart növendékeinek órát a modern pályákon. Látogatott a látássérültek pihenését szolgáló Vakok Kertje, amit Agárdi Szilvi énekesnő is kipróbált sorstársaival.

Agárdi Szilvi énekesnő tesztelte a Vakok kertjét

Agárdi Szilvi énekesnő tesztelte a Vakok kertjét

A Liget Budapest Projekt keretében tavaly befejeződött a Szépművészeti Múzeum történetének legátfogóbb rekonstrukciója és modernizációja is, így újra régi pompájában látható a több mint 70 évig lezárt Román Csarnok.

Kommentek:

Top 0