• Külföld
Faktor

Amerikát is elérte a terror - ezt tudjuk a New York-i merényletről

Újabb gázolásos merénylet történt, legkevesebb 8 ember halt meg Manhattanben.

Fotó: Europress / Don Emmert - AFP

Fotó: Europress / Don Emmert - AFP

Helyi idő szerint délután 3 óra környékén hajtott fel a fehér kisteherautó a zsúfolt bicikliútra, és hosszú métereken haladt a forgalommal szemben, elsodorva a bicikliseket. A támadó így 8 embert ölt meg, 11-et pedig megsebesített - írja az Independent.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Az autót végül egy ütközés állította meg: belerohant egy iskolabuszba, amelynek egyes források szerint négy, mások szerint két gyermekkorú utasa szenvedett könnyebb sérüléseket. Ekkor a sofőr kiszállt, és egy festéklövő fegyverrel, valamint egy légpuskával kezdett hadonászni és lövéseket imitálni. Végül a rendőrök hasba lőtték az Allahu akbart kiabáló férfit, akit megbilincselve kórházba szállítottak, várhatóan életben marad.

  Fotó: Europress / St. Charles County Dept. of Corrections - AFP

  Fotó: Europress / St. Charles County Dept. of Corrections - AFP

  A támadó a 29 éves Szajfullo Szajpov volt: az üzbég férfi 2010-ben érkezett legálisan az Egyesült Államokba. Fuvarozóként dolgozott.

  A halálos áldozatok többsége külföldi. Egy diplomaosztójuk 30. évfordulóját ünneplő argentin társaság öt férfitagja, valamint egy belga férfi is életét vesztette a támadásban.

  A rendőrség terrortámadásként kezeli az esetet, egyelőre még egyetlen terrorszervezet sem jelentkezett elkövetőként, bár meg nem erősített állítások szerint Szajpov autójában egy kézzel írt hűségesküt is találtak az Iszlám Állam felé.

  Kommentek:

  Top 16