• Külföld
Faktor

Meglepő részletek derültek ki a manhattani terroristáról

Csak a csodának köszönhető, hogy nem követelt halálos áldozatokat a New York-i terrortámadás.

A tervezettnél korábban robbantotta fel házi csőbombáját a 27 éves Akayed Ullah, így rajta kívül senki nem sérült meg a manhattani robbantásban. A bangladesi férfiról most kiderült: az Iszlám Állam egyik plakátjának hatására döntötte el, hogy vérfürdőt rendez - írja a Daily Mail.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Ullah hét éve költözött Bangladesből az Amerikai Egyesült Államokba egy családegyesítő program keretein belül, bár a rokonaival már rég megromlott a viszonya. Szomszédjai szerint a taxisként dolgozó férfi nem volt túl barátságos, társasága sem volt.

  Bár a rendőrség arra gyanakodott, hogy a merénylő eredetileg a hatalmas forgalmat bonyolító Port Authority Buszpályaudvaron akart robbantani, Ullah azt mondta, szándékosan, dühből hozta működésbe a bombát már a metrón, miután meglátta egy karácsonyi vásár reklámját.

  A férfi két héttel a merénylet előtt interneten kereste ki, hogyan kell összerakni egy bombát, és mikor végzett vele, olyan hangosan kiabálva ünnepelt, hogy még a szomszédok is hallották a magának való férfi vad rikoltozását.

  Ullah a rendőri kérdésekre elárulta, hogy látta az Iszlám Állam plakátjait, amely arra buzdította híveit, hogy karácsonykor a lehető legtöbb embert gyilkolják meg, megbosszulva így a Közel-Keleten elesett muszlimokat. Emellett az izraeli zsidók és a palesztin muszlimok konfliktusa is motiválta, amelyben szerinte csak az utóbbiak szenvednek. Az utolsó csepp állítása szerint az volt a pohárban, hogy Donald Trump Jeruzsálemet ismerte el Izrael fővárosaként.

  Ullah a kihallgatását többször is megszakította azért, hogy imádkozhasson. Ismerősei szerint a taxis rendkívül vallásos.

  A férfi jelenleg kórházban gyógyul, a gyomra súlyosan megsérült, a teste több helyen is megégett, de az orvosok szerint életben marad. Az pedig csak a csodának köszönhető, hogy a bombája nem követelt halálos áldozatokat.

  Kommentek:

  Top 16