• Krimi

Az év lúzer zsarolója: névtelen levélben zsarolt, de a borítékra ráírta a nevét

Helyesírási hibáktól hemzsegő névtelen levéllel próbálta zsarolni falubelijét egy 65 éves balatoni férfi. Háromezer forintot követelt, amelyet a közeli nyilvános WC papírtartójába kért. A rendőrök mindenképpen megtalálták volna, de a nyomozást gyorsította, hogy a borítékra, melybe levelét tette, ráírta a saját nevét. Zsarolás miatt letöltendő börtönbüntetést kér az ügyészség.

A hivatallal szembeni WC-be kérte a pénzt a zsaroló
Fotó: googlemap

A hivatallal szembeni WC-be kérte a pénzt a zsaroló Fotó: googlemap

Az egri ügyészség közleményében megírta, hogy július 12-én délután egy Balaton községben élő ember egy vonalas füzetből kitépett papírlapot talált a kerítése rácsába dugva. Ez állt rajta:

A telefonba kaptál üzenet ha nem teljesíted eszt 10 óra volt. háridő módosítok et 6ig 3000 Ft-ot tegyé le a Polgármester Kinti vc papírtartójába, mert ha nem ráfizetel az életeddel.

Néhány perc múlva csörgött a megfenyegetett ember telefonja is, melyen a zsaroló férfi jelentkezett, és szóban is megfenyegette, hogy nagyon ráfizet, ha nem ad pénzt.

Fenyegetéseiben bízva a zsaroló este a községházával szemben lévő nyilvános WC-hez ment, várva, hogy megkapja pénzt. Mivel ez nem történt meg, újabb fenyegető levelet küldött, a következő szöveggel:

a kért pénzt megszabot hejre tegye mert a kért időre nem teljesítetted ha visszatérsz a vikkendről teljesidd mert neked meg a házadnak vége!

A papírlapot egy gondosan megcímzett borítékba zárta, melyen feladóként a saját neve is szerepelt, bár azt utólag filctollal felületesen átsatírozta. Ezután telefonon figyelmeztette a férfit, hogy délután elmegy a pénzért. El is ment, ahogy ígérte, de megint csak nem úgy történtek a dolgok, ahogy eltervezte. A rá váró rendőrök ugyanis letartóztatták. 

Mint Konkoly Tege László, az egri ügyészség szóvivője mondta, bár jót mosolyogtak a leveleken, az ügyet nagyon komolyan vették. Végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását kérik a bíróságtól, és a 65 éves férfi nyolc évet is kaphat.  

Top 0