• Külföld
Faktor

Rohamosan nő a migránsok száma Európában

A legfrissebb uniós statisztikák jelentős népességnövekedésről számolnak be - pedig az európaiak száma lényegét tekintve nem sokat változott.

Fotó: Europress / Dimitar Dilkoff - AFP

Fotó: Europress / Dimitar Dilkoff - AFP

Furcsa jelenséget fedtek fel a legfrissebb uniós statisztikák: bár a születések és halálozások száma alig változott az elmúlt években, egy év alatt mégis közel 1,5 millióval nőtt a tagállamok össznépessége. Ez a migránsválságnak köszönhető - írja az Express.

EZT IS AJÁNLJUK:

    2016 végén már 511,8 millió ember élt az EU területén, míg egy évvel korábban ez a szám még csak 510,3 millió volt. 28 tagállamból 18-ban nőtt a népesség, míg 10-ben enyhén csökkent. A legnagyobb növekedést Luxemburg tapasztalta, de a legfőbb migránsbefogadó országok, Németország és Svédország is a lista első szakaszában végeztek.

    A legnagyobb népességcsökkenéssel Horvátország, Lettország és Litvánia szembesült, de Magyarország népessége is megfogyatkozott kissé.

    2016-ban 370 ezer migráns érkezett Európába, 75 ezren Görögországban és a Balkánon állomásoznak. Ez óriási csökkenésnek számít a 2015-ös év adataihoz képest, mikor egy év alatt bő egymillión érkeztek a kontinensre, de a 2017-es év statisztikái újabb hatalmas növekedésről fognak árulkodni. Egyelőre nincs általános megoldás arra, hogyan lehetne megállítani a migránsokat – mint ahogy arra sem, mit tegyenek a már Európában tartózkodókkal.

    Kommentek:

    Top 16