• Külföld
Faktor

Ezeken a helyeken maradnak a tehetségek, ez kell hozzá

Egy éves felmérés megvizsgálta, hogy az országok milyen hatékonyan kezelik és kamatoztatják a tehetséget. A Nemzetközi Tehetség Versenyképességi Indexét (Global Talent Competitiveness Index, GTCI) az idei évben negyedik alkalommal adta ki a világ egyik vezető üzleti iskolája, az INSEAD az Adecco Csoporttal és a szingapúri Human Capital Leadership Institute-tal (HCLI) közösen.

Az idei, negyedik GTCI jelentés témája a „Tehetség és technológia: a jövő munkamódszereinek kialakítása” volt. A jelentés annak alapján hasonlította össze az országokat, hogy azok milyen hatékonyan gondozzák, vonzzák és tartják meg a tehetségeket, és döntéshozóik hogyan próbálják versenyképességüket növelni.

Fontos kitalálni, hogyan lehet a tehetségeket megtartani.

Fontos kitalálni, hogyan lehet a tehetségeket megtartani.

Minden megváltozikA 2017. évi jelentés a technológiai változások hatását vizsgálta a nemzetek tehetség szerinti versenyképességére. Kiderült, hogy a technológia és a gépek mindenhol kiszorítanak bizonyos mennyiségű emberi munkaerőt, de új lehetőségeket is teremtenek.

Az embereknek és vállalatoknak is alkalmazkodniuk kell az új típusú munkakörnyezethez, ahol a technológiai tudás, rugalmasság és együttműködés rendkívül fontos. Az ilyen újfajta munkakörnyezetben a hagyományos főnök-beosztott viszony eltűnik, és inkább a mellérendelt pozíciók dominálnak. A kormány és az üzleti szféra feladata egymással együttműködve kialakítani azokat az oktatási rendszereket és munkaerő-piaci szabályokat, amelyek az új működési módoknak megfelelnek.

A legversenyképesebb országokA versenyképességi listát 2017-ben Svájc, majd második helyen Szingapúr vezeti. A harmadik az Egyesült Királyság, a negyedik pedig az Egyesült Államok lett. A top 10-ben négy északi állam (Svédország, Dánia, Finnország, Norvégia) is található.

A felmérésben jó helyezést elért országok sok dologban hasonlítanak. Ilyen például a gazdasági igényeket kiszolgáló oktatási rendszer, a rugalmas vállalkozások, valamint az üzleti és politikai szereplők szoros együttműködése.

A felmérésben résztvevő 118 ország közül Magyarország a 41. helyen végzett. Ez a tavalyi eredményhez képest visszalépés, de egyben új lehetőségeket, irányokat is mutat

– mondta el Stefano Longo, a magyarországi Adecco Kft. ügyvezető igazgatója.

„Magyarország viszonylag jól szerepelt a »Szakmai és technikai készségek« terén. Ez azt jelenti, hogy a többi országhoz képest magas szakmai tudással rendelkezünk, és iskolázottak vagyunk. Ugyanakkor lemaradunk a »Tehetségek számának növelésében« és a »Tehetségek vonzásában«, vagyis komoly kihívás lesz a jövőben a tehetségek megtalálása és itthon tartása.” - folytatta az igazgató.

A rugalmasság alapvető szempont a munkahelyek tekintetében.

A rugalmasság alapvető szempont a munkahelyek tekintetében.

A legjobb városokA városok tehetség-vonzó képességének mélyebb vizsgálata érdekében idén első alkalommal a Nemzetközi Tehetség Versenyképességi Index (GTCI) a városokat is rangsorolta. Pénzügyileg ugyanis a városok függetlenebbek és magasabb gazdasági növekedési rátával rendelkeznek, jobban tudnak az életminőség javítására koncentrálni, rugalmasabbak a döntéshozatali mechanizmusaik és innovatívabbak is, mint az általában az adott országra jellemző.

A most először elkészített városrangsorban összesen 46 város szerepel – az élen Koppenhága, Zürich és Helsinki végzett. Az első tízben két amerikai nagyváros, San Francisco (4.) és Los Angeles (8.) kapott helyet. Az ázsiai és csendes-óceáni térségben Sydney (12.) és Szingapúr (19.) végzett a legjobb helyen. Az első tíz város mindegyikére jellemző a magas életszínvonal, a kiváló nemzetközi kapcsolatteremtési és karrierlehetőségek.

Ez vár ránk

Az automatizálás és a mesterséges intelligencia gyors terjedése napjainkban radikálisan, és meglehetősen hirtelen formálja át élet- és munkakörülményeinket egyaránt. Az átmenet viszonylag gyors és rázós lesz, amire a kormányoknak és vállalatoknak is reagálniuk kell. Az oktatási rendszer reformja sürgető, hogy a megfelelő technikai ismereteket, készségeket, és a változáshoz való alkalmazkodás képességét át tudjuk adni

– mondta Alain Dehaze, az Adecco csoport vezérigazgatója.

A munkavállalóknak el kell fogadniuk és át kell venniük az élethosszig tartó tanulás gyakorlatát, hiszen a szakterületek és munkák közötti rendszeres váltás mára alapvetővé vált.
Kommentek:

Top 0