• Krimi
Faktor

Nemzetközi körözés: súlyos bűncselekményekre vetemedett négy magyar

Ötvenöt bűnöző van egy nemzetközi körözési listán, köztük két magyar, egy magyar származású osztrák, illetve egy szlovákiai magyar.

Ötvenöt bűnöző van jelenleg az ENFAST nemzetközi körözési listáján, amely az Europol rendőri fejvadászainak munkáját összefogó szervezet.

Plank Zoltán és Hollósi Zoltán (Forrás: eumostwanted.eu)

Plank Zoltán és Hollósi Zoltán (Forrás: eumostwanted.eu)

Az egyik körözött, Plank Zoltán: az 52 éves férfi számláján szándékos emberölés, súlyos testi sértés és fegyveres rablás is sze­repel. A körözési fo­tókon ko­pasz, de a rendőrség szerint minden bizonnyal már hosszú hajú Zoltán öt éve azzal bí­zott meg két férfit, hogy öljék meg korábbi közös üz­letfelüket. Az illetőt megtámadták 2014 augusztusában, késsel összeszurkálták. Bár megúszta élve, támadói abban a hitben voltak, hogy meghalt.

Plank és társai egy hónappal később rendőrnek adták ki magukat, és négyszázmillió forintnyi valutát ra­boltak kínai üzletemberektől. A megtámadottak ismerősei a nyomukba eredtek, de üldözés közben egy fának ütköztek. Plankék pedig tüzet nyitottak rájuk. A férfi azóta eltűnt.

Hollósi Zoltán drogkereskedelem miatt 8 év börtönt kapott, de nem akarta leülni. Ukrajnában elintézte, hogy halottnak nyilvánítsák, majd hazatért Magyarországra. Az osztrák határ mellett marihuánaültetvényt ho­zott létre társaival. Őket elfogták, de akkor még nem volt tiszta, hogy neki is szerepe van az ügy­ben, ezért a tanúkihallgatás után elengedték. A férfi jelenleg szlovén állampolgár, Zoran Maras álnevet használ - írja a Bors.

Szűcs Henrich és Foco Tibor (Forrás: eumostwanted.eu)

Szűcs Henrich és Foco Tibor (Forrás: eumostwanted.eu)

Foco Tibor magyar származású osztrák ál­lampolgárt 1987-ben húsz év­-re ítélték egy prostituált megölé­séért. Feltételesen szabadlábra helyezték 1995-ben, azonban nem jelentkezett az előírt időpontban, és nyoma veszett.

Szűcs Henrich felvidéki magyar férfit európai elfogatóparanccsal keresik a szlovák hatóságok maffiabűnözés miatt. A vád ellene bű­nö­zői csoport létrehozása, megalapozása és tá­mogatása, brutális kényszerítés, zsarolás, valamint károko­zás másoknak.

Kommentek:

Top 0