• Belföld
Faktor

Nemrég vesztették el kollégájukat, most megbírságolta a túlélőket a rendőrség

Még azt a túlélőt is megbírságolták, akinek két lábát amputálni kellett a szerencsétlenség után.

Kollégájukat gyászoló határvadászokat büntetett a rendőrség, mert a kilenc hónappal ezelőtt történt halálos balesetnél nem volt bekötve a biztonsági övük – tudta meg a Bors.

Még fel sem dolgozták a miskolci Készenléti Rendőrség állományához tartozó határvadászok, hogy tavaly októberben kollégájuk szörnyethalt mellettük egy buszbalesetben, a rendőrség most, kilenc hó­nappal később megbírságolta a túlélőket. A ha­tárvadászok Ke­lebiáról tartottak hazafelé, amikor Kecskemét közelében, az M5-ös autópályán két kamionnal ütköztek. Németh rendőr törzsőrmesteren kívül a busz sofőrje, Gy. Elek is azonnal életét vesztette a szerencsétlenségben. Összesen tizenöten sérültek meg – hárman súlyosan –, úgy kellett kivágni a buszból őket. Egyikük mindkét lá­bát elveszítette a balesetben.

A túlélőket sokkolta kollégájuk elvesztése, de az is, hogy most, kilenc hó­nappal a baleset után levelet kaptak a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól. A Bors birtokába jutott dokumentumokból kiderül: a határvadászokat 20 ezer forint megfizetésére kötelezik, amiért 2017. 10. 09-én az M5-ös autópályán úgy vettek részt a közúti közlekedésben, hogy „a biztonsági öv becsatolásával nem rögzítették magukat”. A lap szerint még azt a túlélőt is megbírságolták, akinek két lábát amputálni kellett a szerencsétlenség után. De mivel ő már nem a rendőrség alkalmazottja, kész ügyvédjével megvédeni az igazát korábbi munka­adójával szemben.

Top 0