• Külföld
Faktor

46 évet töltött börtönben - ártatlanul

A férfit nemi erőszakért ítélték el, de közel fél évszázad után kiderült, hogy nem ő volt az elkövető.

A most 65 éves Jones még csak 19 éves volt, mikor elítélték. Az akkori vád szerint a fiatal 1971. október 2-án éjszaka fegyvert rántott egy Baton Rouge-i parkolóban, és egy nővért azzal a kórház mögötti területre kényszerített, ahol megerőszakolta őt. 1974-ben tényleges életfogytiglant kapott - írja az Independent.

Richard Anderson bíró szerint az egykori tárgyaláson felhozott bizonyítékok "a lehető leggyengébbek" voltak, ráadásul a hatóságok fontos információkat tartottak vissza.

Jonest 3 hónappal a támadás után azonosította egy több gyanúsítottat felsorakoztató szembesítésen a nővér, aki 2008-ban halt meg. A nő azonban hozzátette, hogy támadója magasabb volt és érdesebb hangú, mint Jones, de ő hasonlított legjobban az erőszakolóra.

Emellett ebben az időszakban letartóztattak egy férfit, akivel szemben többször is felmerült szexuális támadások vádja, de ezeket sosem vizsgálták ki alaposabban - valószínűleg ő volt az, aki megtámadta a nővért is.

Jones a 2000 dolláros óvadék kifizetése után szabadulhat, az ítéletet rezignáltan hallgatta végig. Családja azonban alig várja, hogy újra együtt legyen a férfival, aki a börtönben végig példásan viselkedett, és sosem felejtette el megjegyezni a kihallgatásokon, hogy ártatlan.

Kommentek:

Top 0