• Külföld

Németországi szexuális támadások - feljelentették a szlovák kormányfőt

Robert Fico szlovák kormányfőt a muszlimokkal kapcsolatos kijelentései miatt jelentették fel - közölte honlapján a Denník N szlovák napilap kedden a főügyészségre hivatkozva.

Robert Fico a szilveszteri támadásokra reagálva egy pozsonyi sajtóértekezleten azt mondta: meg kell akadályozni, hogy Szlovákiában egy egységes muszlim közösség jöjjön létre, mert ez az egyetlen ahhoz vezető út, hogy biztosítsa magát a Németországban már testet öltött fenyegetésekkel szemben. Ezekért a kijelentésekért jelentették most fel.

A Denník N a pozsonyi főügyészség szóvivőjétől úgy értesült, hogy a feljelentés e-mailben érkezett és a szokásos módon, a törvény szerint fogják intézni az ügyet. A kormányfőt „faj és nemzetgyalázás illetve, etnikai, nemzetiségi és faji gyűlölet szítása” miatt jelentették fel, amiért akár 3 börtön is kiszabható.

Fotó: Europress-Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Fotó: Europress-Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

A szilveszteri molesztálásokra és a szlovák kormányfő kijelentésére közleményben reagált a Szlovákiai Iszlám Alapítvány nevű szervezet is - írja az MTI. Elutasították, hogy az iszlámot vagy a szlovákiai muszlim közösséget bárki is összefüggésbe hozza a terrorizmussal vagy a szexuális erőszakkal.

Top 0