• Külföld
Faktor

Börtönbüntetésre ítéltek gyújtogatókat

Súlyos büntetésre, nyolc év, hét év, illetve négy és fél év börtönre ítélt csütörtökön a hannoveri bíróság három embert, akik megpróbáltak felgyújtani egy épületet, amelyben migránsok laktak.

A bíróság szerint bizonyítást nyert, hogy az egyik férfi, egy 31 éves ember Molotov-koktélt hajított 2015. augusztus 28-ra virradó éjjel egy menedékkérőket befogadó szállására Salzhemmendorfban. A Molotov-koktélt behajította a kétemeletes ház ablakán. A szomszédos szobában egy zimbabwei nő aludt három gyermekével.

A merényletkísérletben nem sérült meg senki.

Az aljas indokból elkövetett emberölési és gyújtogatási kísérlet miatt nyolc évre ítélt férfi egyik társát, egy 25 éves férfit - aki önkéntes tűzoltóként részt vett az oltásban - a hét év börtönbüntetés mellett kötelezték, hogy kezeltesse alkoholproblémáját.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A négy és fél éves börtönbüntetést a két férfit a helyszínre szállító autó vezetőjére, egy 24 éves nőre vetették ki. A csoport tettét a bíró szerint idegengyűlölet motiválta.  Az ítélet nem jogerős.

    Németországban a migránsok szállásai ellen elkövetett erőszakos támadások száma 2015-ben 173-ra emelkedett az előző évi 28-ról. A bűncselekmények e csoportján belül a gyújtogatásos támadások száma 92-re emelkedett az egy évvel korábbi 6-ról - írta az MTI.

    Top 16