• Krimi
Faktor

Árpádot nem zavarta a felfüggesztett, külföldre ment lopni

Németországban házakba tört be és autót is lopott, pedig felfüggesztett fogházbüntetésben volt egy zalai férfi. Külföldi tettei miatt most Nagykanizsán emeltek vádat - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

K. Árpádot 2015-ben Hannoverben lopás miatt 14 hónap, három évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték, a próbaideje 2018 áprilisában járt volna le, őt azonban ez egyáltalán nem zavarta.

A férfi tavaly júliusban élettársával újból Németországba utazott, hogy munkát találjon. Hannover környékén nem talált állást, és mivel pénze sem volt elég, az élettársát pedig vissza akarta hozni Magyarországra, úgy döntött, hogy betörésekből teremti elő a szükséges összeget.

A kép csak illusztráció.

A kép csak illusztráció.

Egy német településen 2016 augusztusában az egyik éjszaka betörte egy lakóház teraszának az üvegajtaját, és magához vette a házvezetőnő kocsikulcsát. A házból mintegy negyedmillió forint értékben érmegyűjteményt, táskákat, késkészletet, órát, némi készpénzt és két bankkártyát is pakolt a Mercedesbe, majd élettársával együtt elhajtott.

Egy másik településen szintén a teraszajtót felfeszítve tört be egy házba. Onnan márkás női táskákat, kozmetikumokat, könyveket és készpénzt, valamint egy bankkártyát lopott el, mintegy százezer forintnyi kárt okozva.

A még Németországban elfogott férfi ügyét a hatóságok a nemzetközi egyezményekben foglalt lehetőséggel élve átadták Magyarországnak. A többszörös visszaesőnek számító K. Árpád ellen ezért a Nagykanizsai Járási Ügyészség emelt vádat kisebb értékre, üzletszerűen, elkövetett lopás, továbbá autólopás miatt – írja az MTI.

Kommentek:

Top 0