• Külföld
Faktor

Halálos balesetnél videóztak az autósok, a tűzoltók megelégelték

Az autósoknak nem kellett volna videózniuk, de a tűzoltók reakciója is furcsa volt, vizsgálat is indult miatta.

Három halálos áldozattal járó baleset történt az A3-as autópályán a napokban Németországban. A tűzoltóknak, akik a helyszínre érkeztek, egy idő után nem csak a balesettel kellett foglalkozniuk, az autósok ugyanis videózni kezdtek. A tűzoltóknak ebből elege lett, így elkezdték őket vízzel locsolni.

A locsolás miatt viszont valaki feljelentést tett, mert szerinte balesetveszélyes, így eljárás indul a tűzoltók ellen. A helyi tűzoltóság szóvivője elismerte, nem volt szerencsés, amit kollégáik csináltak, de kiemelte, hogy mindez éles érzelmi helyzetben történt, ahol nem hoztak jó döntést. Megjegyezte, hogy a bámészkodók kezelése a rendőrség dolga lenne ilyenkor, de ilyenkor nekik is fontosabb dolgaik vannak. Vélhetően vizsgálat fog dönteni, kapnak-e valamiféle fegyelmit az ügy miatt a tűzoltók.

Mindeközben egy rendőrségi szakértő jogosan vetette fel, hogy a filmezés szabálytalan. A jelenség miatt, egyes helyeken elkezdtek mobilfalakat használni a baleseti helyszínelésnél, hogy véget vessenek a bámészkodásnak - írja a HVG.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Kommentek:

    Top 16