• Sport

A világbajnok németekkel játszhat a magyar csapat Eb-felkészülési meccset

A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési meccset játszik Horvátországgal március 26-án. Korábban a FourFourTwo úgy értesült, hogy Magyarország másik felkészülési ellenfele Anglia lesz a Wembleyben, de ma a bild.de német lap szerint Németországgal fog találkozni a magyar csapat május 29-én.

Fotó: Europress - JOHN MACDOUGALL / AFP

Fotó: Europress - JOHN MACDOUGALL / AFP

Csányi Sándor MLSZ-elnök múlt héten bejelentette, hogy március 26-án hazai pályán fogadja Magyarország felkészülési meccsen a horvát válogatottat. Az elnök akkor azt is mondta, hogy májusban még egy vagy két meccse lesz az Eb előtt a magyar csapatnak, és az egyik idegenbeli meccs lesz, egy nagyon erős európai csapat ellen.

Pár nappal később a fourfourtwo.hu - nem MLSZ-forrásból – úgy értesült, hogy a magyar csapat Angliával fog játszani májusban.

Ezzel szemben a bild.de ma azt írja, hogy május 29-én Németország-Magyarország meccset rendeznek Németországban, de az ottani sportági szövetség (DFB) egyelőre nem erősítette meg ezeket az információkat. A DFB elnöksége szerdán ülésezik, a Sport Bild szerint aznap születik döntés a magyarok elleni meccsről is.

A németekkel legutóbb 2010. május 29-én találkozott a magyar csapat, akkor a világbajnokságra készülő Nationalelf 3-0-ra nyert a Puskás Ferenc Stadionban. Ez előtt Magyarország már játszott Németországban felkészülési mérkőzést, 2004-ben szintén az Európa-bajnokság előtt találkozott a két csapat. Akkor Magyarország nyert Torghelle Sándor két góljával.

A mérkőzés azért lenne érdekes, mert a magyar stábban több német is dolgozik, a szövetségi kapitány, Bernd Storck mellett Andy Möller is a magyar csapatot készíti fel.

A magyar válogatott 44 év szünet után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon. A június 10-én rajtoló kontinensviadalon sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) csap össze az F-csoportban.

A németek a C-csoportban az északírekkel, a lengyelekkel és az ukránokkal játszanak az Eb-n.

Top 0