• Sport
Faktor

Németh: a továbbjutás olyan lenne, mint egy Eb-győzelem

Németh Krisztián szerint, ha a magyar labdarúgó-válogatott nyolcaddöntőbe jutna Európa-bajnoki csoportjából, az olyan lenne számukra, mintha megnyernék a kontinensviadalt.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ahogy Gera Zoli fogalmazta meg, éhesebbek lettünk. Ennél a csapatnál nem lehet gond, hogy elbízzuk magunkat. Ugyanígy csúszni-mászni kell a folytatásban is” – mondta a szerdai sajtótájékoztatón a Katarban légióskodó támadó, aki hozzátette, az osztrákok 2-0-ás legyőzését követően immár a továbbjutás a cél.

Németh a keddi, bordeaux-i mérkőzésről úgy nyilatkozott, az inkább fejben volt nehéz, fizikálisan volt már keményebb meccse. Az Eb által jelentett fizikai terhelést illetően az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, a jól sikerült felkészülésnek köszönhetően mindenki erőállapota jó és minden játékos kész a beugrásra a keretből, de arról úgyis Bernd Storck szövetségi kapitány dönt, hogy mely poszton van szükség frissítésre.

A 27 éves futballista a győzelmi hangulatot a Norvégia elleni pótselejtező idején tapasztaltakhoz hasonlította, saját bevallása szerint előtte és utána is hasonló érzések kerítették hatalmába, ugyanúgy ünnepeltek a szurkolókkal a lefújást követően, mint novemberben, csak ezúttal szolidabb volt az „örömködés”, mert még komoly feladatok előtt állnak a franciaországi tornán.

„Nem lepett meg, hogy Izland 1-1-es döntetlent ért el Portugália ellen a csoport másik találkozóján. A szigetországiak sokat fejlődtek az elmúlt években. A négyes legnehezebb ellenfele lesz Izland a keménységet és a kiszámíthatatlanságot tekintve – mondta a következő, szombati ellenfélről Németh, aki az osztrákok ellen a bal oldalon futballozott, s mint kifejtette, nem ismeretlen számára ez a poszt, mert Amerikában gyakran játszott balszélsőként.

A győzelmet bebiztosító második gólt szerző Stieber Zoltán az MTI érdeklődésére elmondta, látták az interneten, hogy otthon micsoda ünneplés kezdődött a kétgólos sikert követően, s hozzátette, elképesztő érzés, hogy mennyien drukkolnak a válogatottnak.

Németh szerint Stieber még mindig nem hiszi el, milyen gyönyörű gólt rúgott, mire utóbbi jelezte, már próbál megbarátkozni a gondolattal, de hangsúlyozta, nem kell rá kihegyezni a meccs értékelését, mivel

ez csapatmunka volt és ő mindössze tíz percre szállt be a végén.

„Storckkal még nem volt hosszabb megbeszélés, de azt várom, hogy mindenki ugyanilyen alázatosan dolgozik tovább. Bízom benne, hogy meglesz a továbbjutás” – mondta Stieber, aki elárulta, Dzsudzsák Balázs csapatkapitányként tartott lelkesítő beszédet a keddi összecsapás előtt, de az elhangzottakról nem kívánt beszélni.

A magyarok legközelebb szombaton Izlanddal találkoznak Marseille-ben, majd négy nappal később Portugália lesz az ellenfelük Lyonban. A hat négyesből az első és második helyezetteken túl a négy legjobb harmadik is nyolcaddöntőbe jut.

Kommentek:

Top 0