• Külföld
Faktor

Figyelmeztették, hogy ne szelfizzen ott, lezuhant a szikláról

Egy német turista szakadékba zuhant, az Andok perui részén, amikor fotót akart készíteni a Machu Picchunál saját magáról.

Az 51 éves Oliver Park az őrök figyelmeztetése és a táblák jelzései ellenére szerdán a hegy egyik elzárt területére ment, hogy egy szikla széléről fényképezhessen.

Saját magát akarta lefotózni, és úgy pózolt, mintha repülne, de elvesztette az egyensúlyát és a mélybe zuhant.

Valahol a közelben történt az eset. Illusztráció.

Valahol a közelben történt az eset. Illusztráció.

A mentők csütörtökön találták meg a férfi holttestét, és a helyi rendőrségre vitték. A testet Cusco városának halottasházába vitték – írja a BBC.

A Telegraph a helyi média tudósítására hivatkozva arról ír, hogy a 100 méter mély szakadék kövekkel és növényekkel van tele. A férfit a hely gondnoka a tragédia előtt figyelmeztette a veszélyekre, de ő nem törődött vele. A német turistát a helyszínen halottnak nyilvánították.

A Machu Picchu  az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban. Az Andok hegyláncai között egy majdnem megközelíthetetlen hegynyergen van a város, amelyet 1450 körül Pacsakutek Jupanki inka király (1438-1471) parancsára építettek és 1570-ben hagytak el, majd nagyjából 400 évig el volt feledve, míg 1911-ben újra felfedezték. Machu Picchut és természetes környezetét 1981-ben „perui történelmi szentély” címmel ruházták fel, mint különlegesen fontos kulturális értéket őrző szent területet. 1983-ban az UNESCO az Emberiség Kulturális és Természeti Örökségévé nyilvánította. 2007-ben a Világ Új Hét Csodájának egyike lett.

Kommentek:

Top 0