• Politika
CsR

Német lapnak nyilatkozott Orbán Viktor, ezt mondta

Nem engedhetünk teret az anarchiának címmel interjút közölt Orbán Viktor miniszterelnökkel csütörtökön a német Passauer Neue Presse.

A kormányfő az interjúban kijelentette: ha a görögök megvédték volna határukat, most nem lenne migránsválság. Hozzátette: Magyarország az uniós külső határ védelmével betartja a nemzetközi és az EU-s jogot. "Abszurd politikai világ", ahol ezt támadják - jelentette ki.

Arra a felvetésre, hogy Angela Merkelhez közeli körök szerint hálával tartozik a kancellárnak, mert sok problémától megkímélte a Magyarországon áthaladó menekültek befogadásával, azt válaszolta, hogy ez nem igaz.

Kifejtette: elmondta a kancellárnak, hogy "elfogadjuk a segítséget, de nem kérjük", mert Magyarország egyedül is meg tudja oldani a problémát. Azt is elmondta neki, számíthat arra, hogy Magyarország megvédi határát, és területéről "egyetlenegy migráns sem fog Ausztriába érkezni". Ez csak akkor történhet meg, ha Merkel kéri, és "ez aztán így is lett" - idézte fel Orbán Viktor.

Ha Ausztria és Németország visszautasította volna a menekülteket, rendőri erővel kellett volna menekülttáborba vinni őket, ami "nem lett volna szép látvány", de "nem szabad teret engedni az anarchiának" - tette hozzá.

Az iszlámról elmondta: Magyarország "egészségesen gondolkodik a muszlimokról" és tiszteli az iszlámot, amiért civilizálta "a világ egy nagyon nehéz részét". Másik tapasztalata viszont az, hogy "a kereszténységből származó civilizáció és az iszlámból származó civilizáció nem illik össze.

Kommentek:

Top 0