• Külföld

Nemes Jeles: Fontos a díj, mert a világ figyelmét jelenti

A holokauszt megmutatta, hogy meddig tud fajulni egy civilizált társadalomban a gonoszság, hogy az ember miként tud szörnyeteggé válni - mondta Nemes Jeles, majd hozzátette, sajnos ez a mai világban sincs másként.

Fontos a Golden Globe-díj, mert a világ figyelmét jelenti - mondta az MTI-nek Nemes Jeles László Los Angelesből, miután a Saul fia  - első magyar alkotásként - elnyerte a Hollywoodban élő külföldi tudósítók szövetségének díját a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

"A holokauszt megmutatta, hogy meddig tud fajulni egy civilizált társadalomban a gonoszság, hogy az ember miként tud szörnyeteggé válni" - mondta, majd hozzátette, úgy látja, ez a veszély minden korban fennáll. "A jövőben is bekövetkezhet, ha nem figyelünk oda. Elfelejtettük az arcot, az egyes embert, amikor a holokausztot ábrázoljuk. Arra akartam emlékeztetni a nézőket, hogy ez bárkivel megtörténhet, bárki kerülhet ilyen helyzetbe". A rendező, amikor átvette a díjat azt mondta: "A holokauszt számomra egy emberi arc. Ne felejtsük el ezt az arcot".

forrás: Europress - Getty Images/Andrew Tóth

forrás: Europress - Getty Images/Andrew Tóth

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16