• Belföld
Gyöngyösi Lilla

Nem változik az adórendszer

A kormány nem tervezi az adórendszer módosítását. A mostani, arányos teherviselést eredményező rendszer, amely elismeri a legális munkavállalást és a gyermeknevelés költségeit, sokkal jobb, mint amit az IMF, az OECD vagy más nemzetközi ajánlás Magyarország számára megfogalmazott - mondta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára az M1-en.

A helyettes államtitkár arra reagált, hogy az OECD egy európai országokat vizsgáló tanulmányában progresszív adózást javasol, mert szerintük tágul a jövedelmi olló, azaz nagyra nőnek a különbségek a jövedelmek között – írja az MTI.

A 2010-ben megfogalmazott, majd 2011-től hatályba lépett adópolitika annak idején nagyon sok nemzetközi szervezet véleményével szembement. De ma már azt látni, hogy a legtöbb nemzetközi szervezet pontosan ezeket a lépéseket tartja jónak: az élőmunka terheinek a csökkentését, a fogyasztási, forgalmi típusú adók súlyának növelését – mondta Pankucsi Zoltán.

„Ez az adópolitika meghozta a sikereket, a gazdaság bővülése példa nélküli az Európai Unióban. Semmi ok nincs arra, hogy akár az szja-n, akár más adónemen változtassunk” – mondta a helyettes államtitkár.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16