• Külföld
Faktor

Nem tudták megmenteni a határőrt, kómába esett és meghalt

Egy csempész gázolta el a román-ukrán határ közelében.

A román–ukrán határ közelében egy csempészakció megakadályozása közben az egyik csempész elgázolta a terbesfejérpataki határőrszolgálat vezetőjét. A férfit súlyos állapotban vitték kórházba, napokig kómában volt.

November 17-én a Rahói Járási Kórház munkatársai arról számoltak be, hogy Vadim Berezenszkij életét vesztette - írja a Kárpátinfo. A tettes feladta magát a rendőrségen, és akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is számíthat.

A román határőrökkel folytatott közös akció során a határ túloldalán két embert és 10 csomag dohányterméket találtak. Az ukrán területen folytatták a csempészetben résztvevő személyek felkutatását.

Az akció során a Tisza közelében megtaláltak egy férfit, aki búvárruhában volt, de okmányai nem voltak. A határőrök azonban jelentős pénzösszeget találtak nála, amelyet valószínűleg illegális tranzakció fejében kapott. Amíg a terebesfejérpataki határőrség parancsnoka a gyanúsított előzetes kihallgatását végezte, addig egy ismeretlen férfi kocsival elütötte a határőrt, majd elmenekült a helyszínről. Az Ukrán Állami Határőszolgálat ezen a területen megerősítette a határvédelmet.

Kommentek:

Top 0