• Külföld

Nem tudja feltartóztatni a migránsokat Törökország Fico szerint.

Robert Fico szlovák miniszterelnök szerint nem valószínű, hogy jelentősen csökken a Törökországból Görögországba érkező bevándorlók száma. Szerinte a Törökországgal kötött megállapodás mellett az Európai Uniónak más megoldásokat is keresnie kell.

Fico szerint az unióban egyre nagyobb támogatást nyer a visegrádi országoknak (Szlovákia, Lengyelország, Csehország, Magyarország) az a véleménye, hogy a migránsválság kezeléséhez szigorú határvédelemre van szükség.

Azt is mondta, hogy néhány héten belül eldől, működik-e a bevándorlás megfékezését célzó EU-török megállapodás, illetve Görögország teljesíteni tudja-e a határok megvédésére vonatkozó kötelezettségeit. Ha nem működik - szögezte le -, az uniónak B-tervet kell kidolgoznia Bulgária és Macedónia határainak megvédésére. Fico arról is beszélt, hogy Szlovákia készen áll arra, hogy szükség esetén ideiglenes műszaki akadályokat hozzon létre határainak megvédésére. Kijelentette, az elmúlt hétvége eseményei is azt mutatják, fennáll a kockázata, hogy a migránsok a szlovén-osztrák határ mentén vagy északabbra, Magyarországon és Szlovákián keresztül próbálkoznak Németországba jutni.  

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16