• Krimi
Faktor

Aljas módon jutott pénzhez: a nyomravezetői díjért adta fel ismerőseit

Egy nyomravezetői díjra jelentkező bejelentő vallomása alapján a rendőrök állatkínzás miatt hallgattak ki két férfit, a későbbi nyomozás során viszont semmi sem támasztotta alá a bejelentő vallomását.

Ahogyan arról a korábbi sajtóhírek is beszámoltak, augusztus 1-jén Budapesten a III. kerületi Szomolnok utcában egy parkoló autó alatt egy nyúzott, még élő macskát találtak. Az állat a későbbiekben elpusztult, sérülései kapcsán pedig kezdetben felmerült az ember általi, szándékos bántalmazás gyanúja is, ezért nyomozást rendeltek el.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A civil szervezetek 100 ezer forint összegű nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki az elkövetőkről információt szolgáltat. A nyomravezetői díj felajánlása után augusztus 4-én az állatvédők alapítványi bejelentő számán jelentkezett egy férfi és közölte, hogy tudja, kik az elkövetők, majd a nyomravezetői díj felől érdeklődött. Tanúkihallgatásán ezután részletes vallomást tett arról, hogy az általa ismert és konkrétan megnevezett két férfi az állatot miként bántalmazta.

A bejelentő vallomása alapján a nyomozó hatóság a két férfit gyanúsítottként hallgatta ki, akik azonban a bűncselekmény elkövetését tagadták.

A bejelentő vallomásában már az eljárás kezdetén is nagyfokú ellentmondások mutatkoztak, állításait pedig a későbbi nyomozás során beszerzett egyéb adatok sem támasztották alá. Ilyen bizonyíték az ügyben kirendelt igazságügyi állatorvos szakértő véleménye is, aki megállapította, hogy a macska sérüléseit nagy valószínűséggel egy gépjármű ékszíja, vagy motortérben lévő forgó alkatrésze okozta, az ember általi nyúzást kizárta.

A nyomozó hatóság a beszerzett bizonyítékok alapján az ügy két gyanúsítottjával szemben a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette.

A bejelentés kapcsán felmerült a hamis vád gyanúja, ezért a Budapesti Nyomozó Ügyészség ennek vizsgálatára nyomozást rendelt el – írja az ügyészség.

Kommentek:

Top 0