• Külföld
Faktor

Nem találta meg a nagy Őt, a társkereső fizet a magányos nőnek

Olyan férfit keresett, akinek több lakása is van és gyereket is akar a jövőben.

A 47 éves brit anyuka egy gazdag, több lakással is rendelkező férfit keresett magának egy társkereső oldalon. Választottjától gyereket is szeretett volna, de senkivel nem jutott el idáig. Mivel nem találta meg álmai férfiját, perelt.

Több mint 13 ezer fontos (4,7 millió forint) kártérítést kell fizetnie a párkereső cégnek, miután nem találták meg a nő számára “álmai férfiját”. A brit bíróság ugyanis elfogadta Tereza Burki érveit, miszerint a cég átverte, amikor azt állították neki, hogy hétezer férfi keresi náluk a szerelmet, miközben valójában csak százan voltak.

Az ügyben döntő bíró szerint a száz férfi nem számít jelentős számúnak, így a Seventy Thirty párkereső akkori vezetője, Lemarc Thomas “hamis és félrevezető” módon reklámozta a szolgáltatást, amelyre 2014-ben iratkozott fel Burki.

A cégnek így vissza kellett adnia a 12 600 fontot (4,5 millió forint), amit a nő befizetett, valamint 500 font (180 ezer forint) fájdalomdíjat is megítélt Burkinak a bíróság, az átélt csalódás miatt - írja a Metro.

De a történet itt még nem ér véget. A nőnek ugyanis ötezer fontot (1,8 millió forint) kell fizetnie a párkereső cégnek büntetésül azért, mert az interneten “átverésnek” nevezte a cég szolgáltatását. Ezt a bíróság rágalmazásnak ítélte.

Kommentek:

Top 0