• Sport

Nem taktikázik az új pályán Michelisz Norbert

A hétvégén rendezik a 2015-ös túraautó-világbajnokság 21. és 22. futamát. Thaiföldön korábban még nem volt futam, Michelisz Norbert optimistán várja a versenyt.

Fotó: Europress - Boris Horvat/AFP

Fotó: Europress - Boris Horvat/AFP

A WTCC mezőnye a thaiföldi Buriram pályán fog versenyezni a hétvégén. A pálya 4554 méter hosszú, 12 gyors kanyar van rajta. A pályán sok hosszú egyenes van, ami kedvezhet a Citroen versenyautóinak, és egyben hátrány lehet Michelisz Norbertnek. A mezőny kétszer 11 kört tesz meg a vasárnapi futamokon.

Kép: wtcc.com

Kép: wtcc.com

Michelisz Norbert szerint a Chang International Circuit az argentin és a legutóbbi japán pálya ötvözete.

Úgy tudnám a legérzékletesebben jellemezni a thaiföldi kört, hogy olyan, mint Termas de Río Hondo és Motegi ötvözete. Ez kifejezetten tetszik, mert az eddigi adatokból az derült ki, hogy a közepesen gyors/gyors, lendületesebb, késői csúcspontú kanyarok fekszenek nekem, és ilyenekből sok van a thaiföldi pályán.

- írja Michelisz Norbert hivatalos oldalán.

A magyar versenyző dolgát nehezíteni fogja, hogy a Hondák a versenyre 40 kiló plusz terhet fognak kapni. Ez azt jelenti, hogy a második legnehezebb autók a Hondák lesznek, mert a Citroenek 60 kiló plusz súllyal versenyeznek. Amikor a Honda legutóbb ekkora plusz súllyal versenyzett, akkor kevés pontot szereztek.

Michelisz Norbert összetettben jelenleg az ötödik helyen áll. 6 ponttal van előtte Ma Csing-Hua, de a Tarquini 1, míg Monteiro 7 pont lemaradással követi. Michelisz Norbert tavaly a világbajnokság 4. helyén végzett, de a magyar versenyző a thaiföldi futam előtt még nem számolgat.

Hiába rendkívül szoros az év végi negyedik helyért folytatott harc, és hiába van ezen a hétvégén kívül már csak egy hátra a szezonból, továbbra sem taktikázok, csak saját magamra figyelek. Próbálom kihozni a maximumot a lehetőségeinkből, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

A megszokottól eltérően az időmérőt a futamok napján rendezik meg.

A Thaiföldi Nagydíj menetrendje magyar idő szerint:

Vasárnap 04:00–05:00 Időmérő

Vasárnap 10:00–12:00 Futamok

Top 0