• Belföld
Faktor

Nem sokkal a szülés után halt meg Bea, ötször próbálták újraéleszteni

Párja szerint műhiba okozta az anyuka halálát.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

A 34 éves Dudás Roland ma is könnyek között emlékszik vissza tavaly augusztusra, de a fiatal apának erősnek kellett maradnia, hogy a kicsi Olivért felnevelje.

Első közös fiunk született meg tavaly, augusztus 26-án. A szülés alatt minden rendben zajlott, ám Bea méhfalán volt egy kis repedés utána. Vérzett, ezt elállították, de egy óra múlva ismét elkezdett szivárogni a vér

– emlékszik vissza a férfi, aki nemcsak közös gyermekükről, Olivérről gondoskodik azóta, hanem hivatalos gyámja lett a Bea korábbi kapcsolatából született gyermeknek, Eriknek, illetve van egy saját lánya is, Lara, aki az összes hétvégéjét nála tölti.

A vérzés miatt kapott egy bizonyos gyógyszert, amelynek beadása után előírás a beteg szigorú megfigyelése. A mellékhatások szinte rendre úgy jelentkeztek, ahogy a papíron voltak, csakhogy az orvosi felügyelet és megfigyelés elmaradt. Hiába szóltam, hogy gyermekünk anyja nem kap levegőt, csak azt mondták, hogy most szült, ne csodálkozzak

– mondta az apa. Élettársának a gyógyszer beadása után fél órával leállt a szíve, összeomlott a keringése.

Amikor baj volt, akkor persze már mindenki ott volt. Az epilepsziához hasonló roham után ötször próbálták újraéleszteni, ez négyszer sikerült is, az ötödik viszont nem. Az utolsó szívdobbanásáig mellette voltam.

A fiatalember kárigényt adott be a kórháznak, a szakértői vélemény és az ügyvédi meglátás szerint egyértelműen műhiba okozta az anyuka halálát.

Elmaradt a műszeres beavatkozást követően a szülőszobai megfigyelés, a beteg állapotváltozásának nyomon követése, illetve a vérminta is késve érkezett a laborba. A szakértői vélemény is egyértelműen igazolja, hogy az édesanya kellő figyelemmel megmenthető lett volna. Bízunk benne, hogy ezt a kórház is belátja, s a peren kívüli megegyezés mellett dönt

– mondta dr. Ábrahám László, a család ügyvédje. A Blikk megkereste az érintett városi kórházat, ahova a családfő kárigénye beérkezett, de egyelőre nem válaszoltak a megkeresésre.

Kommentek:

Top 0