• Belföld
Faktor

Nem segítettek Lászlón, belehalt az utcán az epilepsziás rohamba

Mire kiérkeztek a mentők, már késő volt.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Fotó: Sulyok László

Sebekkel a testén, patakokban folyó vérrel feküdt egy harmincas éveiben járó férfi hétfőn a főváros VII. kerületének egyik bankfiókja előtt a nyílt utcán. Barátja telefon híján kétségbeesve próbált segítséget kérni az arra járóktól, de a legtöbben elfordították a fejüket - írja a Bors. Szó nélkül mentek el a vérző ember mellett. Így mire a mentők kiértek, már nem tudtak segíteni a szerencsétlenül járt emberen. Ijesztő látványt nyújthatott, de súlyos epilepsziás rohama miatt rán­gatózott.

A párommal sétáltunk az Erzsébet körúton, amikor megláttuk a fiatal férfit a földön fekve. A férfi a barátjával ment haza munkából, amikor rátört a roham. Hatalmas vértócsa volt körülötte, s a szájából is folyt a vér

– emlékszik vissza Simon, az egyetlen, aki megállt segíteni, és egyből hívta a mentőket, és egy rövid videót is készített az esetről.

A helyszínen kiderült: a férfinak, akit Lászlónak hívnak, korábban is volt epilepsziás rohama. Barátja kétségbeesetten próbált segítséget kérni, de közben Lászlóra is figyelt. Csak pár pillanatra hagyta magára, ez alatt üthette be magát olyan csúnyán, mert a roham már elkezdődött. A fejét biztosan beverte, és belső vérzése is lehetett, ugyanis vért öklendezett fel.

A párom hat éve epilepsziás, pontosan tudom, hogy mivel jár egy ilyen roham. Átéltem személyesen kétszer is a párkapcsolatunk alatt. Már jól tudom, hogyan kell kezelni, mit kell ilyenkor csinálni, de hatalmas lelki trauma külső szemlélőként is megélni. Dühítő volt az egész, mert jó ideje feküdhetett már ott, hogy senki nem ment oda hozzá. Nem pont akkor esett össze, és senki nem volt körülötte, hogy segítsen. Nemhogy mentőt hívtak volna az ott lévők, inkább undorral távolodtak el tőle

– sorolta Simon, aki szeretné megismerni az elhunyt családját, hiszen tudja, hogy szegényesen éltek. A maga módján szeretné segíteni őket.

A Borsnak az eset kapcsán a BRFK azt mondta, rendőrségi intézkedés nem történt a helyszínen.

Kommentek:

Top 0