• Külföld
Faktor

Nem segítettek a fa alá szorult autó utasain, inkább fotózták őket

Két nő kiabált segítségért Durhamben, miután autójukra rádőlt egy fa. Egyre több járókelő gyűlt össze a baleset helyszínén, de ahelyett, hogy segítettek volna a bajbajutottaknak, előbb fotózták és videózták az összeroncsolódott autót. A rendőrség bírálta a lakosokat.

Fotó: Durham Police

Fotó: Durham Police

Egy anya és a lánya utazott az autóban, amikor a szél annyira felerősödött, hogy kicsavart egy fát. A fa pont rádőlt a két nő Nissan Note-jára, és magával rántott egy elektromos kábelt is. Az autó összeroncsolódott, a két nő beszorult, segítség nélkül nem tudtak kiszállni. Azonban hiába kiabáltak segítségért – írja az Independent.

Ugyanis a rendőrség beszámolója szerint a szemtanúk első dolga nem az volt, hogy megpróbálták kiszabadítani a nőket, vagy hívták a rendőrséget, hanem előkapták a mobiltelefonjukat, és a szétroncsolódott autót, a kidőlt fát és a sikítozó nőket fotózták.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az anyát és a lányát végül kisebb sérülésekkel kórházba vitték.

    A durhami eset kapcsán sokaknak eszébe jutott egy hasonló reakciókat kiváltó történet is – egy decemberi késelés a londoni metró leytonstone-i megállójánál. Ekkor férfi „Ezt Szíriáért!” kiáltásokkal akart késelni a tömegben, és míg egy férfi megpróbálta lefogni, addig a többi ember csak filmezte az esetet. David Pethers, akit akkor vérezni hagytak az emberek, később azt mondta, hogy több erős, felnőtt férfi is volt a tömegben, akik könnyen lefoghatták volna a támadót – ehelyett csak filmezték az esetet. Akkor három ember sérült meg, egyikük súlyosan, miután a késelő megvágta a nyakát.

    Top 16