• Politika

Egyelőre nem indult eljárás Portik ellen, Rogán vizsgálatot kér

Rogán Antal levelet írt az ügyben...

Miután a Rogán Antal és Juhász Péter közti személyiségi jogi perben tanúként kihallgatott Portik Tamás azt vallotta, tízmillió forintnyi eurót adott át Rogán Antalnak, Tényi István feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) hivatali vesztegetés elfogadásának gyanújával, egy másik feljelentést pedig a Budapesti Nyomozó Ügyészségen hamis tanúzásért, mindkettőt ismeretlen elkövetővel szemben.

A KNYF június 23-án vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt feljelentéskiegészítést rendelt el. Ennek első határideje pénteken jár le, de egyszer 15 nappal meghosszabbítható - közölte a Népszabadsággal Simon Richárd szóvivő. A főügyészség ezután dönt a nyomozás elrendeléséről vagy a feljelentés elutasításáról.

Ugyanakkor Rogán Antal levelet írt az ügyben a belügyminiszternek és a legfőbb ügyésznek, melyben kérte, hogy indítsanak vizsgálatot mert közérdek, hogy hatósági vizsgálat tisztázza egy elítélt bűnöző szavait. Rogán Antal jogi képviselője útján feljelentést is tett hamis vád, hamis tanúzás miatt, mely 2016. június 29. napján a Budapesti Nyomozó Ügyészségre került továbbításra.
Kommentek:

Top 0