• Külföld
Faktor

Nem hordhatnak láthatósági mellényt a dolgozók, hogy a pandák közösülhessenek

A dolgozóknak azt is előírták, hogy kisebb zaj mellett takarítsanak.

2011-ben érkezett a skóciai Edinburghbe a két kínai óriáspanda, Tian Tian és Yang Guang. A gondozók öt éve próbálnak a gondozók olyan körülményeket teremteni, hogy végre párosodjanak is. 

A szaporítási program idáig nem működött, most azonban új megoldást a problémára: az állatkert vezetése úgy döntött, bevonják a személyzet és a tisztításokat végző cég láthatósági mellényeit, mert azt gyanítják, hogy a rikító öltözet elvonja az állatok figyelmét, így nem tudnak egymásra koncentrálni.

A  dolgozóknak azt is előírták, hogy sűrűbben cseréljék a tisztító seprűket, minél kisebb zaj mellett takarítsanak, mert ez is zavarhatja az állatokat - írja az Independent

Hogy mennyire komolyan veszik a feladatot az állatkertnél, azt jelzi, hogy az év elején egy építési beruházást is megakadályoztak a szomszédban, mert attól tartottak, a hangos építkezés zavarná az állatok nyugalmát.

A két óriáspandának még három éve van Skóciában, aztán vissza kell térniük Kínába. Tian és Yang Nagy-Britannia és Kína 2,6 milliárd font értékű kereskedelmi megállapodásának részeként érkeztek Skóciába.

Tiannak 2009-ben már születtek bocsai Kínában, de Skóciában még nem szült. Mesterségesen is próbálták megtermékenyíteni Yang és egy másik berlini óriáspanda spermájával is, de nem sikerült.

Kommentek:

Top 0