• Krimi

Letartóztattak egy szenegáli migránst: ő ölte meg a meztelenül talált művészt

Szombaton holtan találta meg a rendőrség a 35 éves Ashley Ann Olsent firenzei otthonában, miután barátja napokig nem tudta elérni. A nőt megfojtották, a gyilkost most sikerült elfogni: egy szenegáli férfi ölte meg, miután a nő lefeküdt vele.

Fotó: Ashley Ann Olsen - Instagram

Fotó: Ashley Ann Olsen - Instagram

Olsen a halála előtti napokban veszett össze a párjával, de miután a férfi napokig nem érte el a nőt, felkereste a lakását. A főbérlő engedte be a festőt – ekkor találták meg a művész meztelen holttestét. Olsen nagyon népszerű volt Firenzében és az Instagramon is – erről itt írt bővebben a Faktor.

Többen sokáig arra gyanakodtak, hogy Olsen egy rosszul végződő szexjátékba halt bele – erre a meztelen holttestből, a nyaka környékén található karmolásokból és a megfojtásból következtettek. Olyan feltételezés is felmerült, hogy a nő félig ájult lehetett, ezért nem tudott védekezni a támadójával szemben. Az ügyész azonban cáfolta ezeket a feltételezéseket – írja az Independent.

A boncolás során kiderült, hogy két törés is volt Olsen koponyáján – ezeket aközben szerezte, hogy megfojtották. Az orvosok szerint ezek a törések is halálosak voltak – valószínűleg a gyilkos hozzáverte valamihez a nő fejét.

Az ügyész, Giuseppe Creazzo sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a nyomozók nem találtak erotikus játékra utaló jeleket, és hogy „döntő bizonyítékok” alapján letartóztattak egy férfit.

A 25 éves szenegáli migráns, Tidiane Cheik Diaw pár hónapja illegális úton érkezett Olaszországba, hogy csatlakozzon a testvéreihez. Olsen fürdőszobájában egy használt óvszert és egy cigarettacsikket találtak a rendőrök, a DNS-vizsgálat pedig megállapította, hogy Diawtól származtak, akárcsak az Olsen körme alatt talált bőrdarabok. A férfi a nő telefonját is ellopta, a saját SIM-kártyájával használta.

Bár a hatóságok még nem erősítették meg, Creazzo a szemtanúk vallomásai és a biztonsági kamerák felvétele alapján ismertette Diaw és Olsen lépéseit. Még péntek kora reggel ismerkedtek meg egy firenzei diszkóban, a Montecarlaban – Diaw itt osztogatott szórólapokat. Innen együtt mentek Olsen lakására, ahol alkoholt és valószínűleg drogokat is fogyasztottak. Ezek után lefeküdtek egymással. Creazzo szerint Diaw lényegében elismerte, hogy minden így történt. Azt állítja, nem akarta megölni Olsent.

Top 0