• Sport
Faktor

"Nem érdemlünk meg téged" - így várták a reptéren a válogatott sztárját

Magyar idő szerint hétfő hajnalban Argentína sorozatban a második Copa América döntőjét is elveszítette. Az argentinok a 2014-es foci vb döntőjét is elveszítették, ez így már sok volt Lionel Messinek, aki lemondta a válogatottságot. Az argentinok legendája, Diego Maradona azt mondta, beszélni fog az ötszörös Aranylabdás játékossal, mert maradnia kell a válogatottban.

Fotó: Europress - Mike Stobe/Getty Images

Fotó: Europress - Mike Stobe/Getty Images

Chile a 2015-ös és a 2016-os döntőben is tizenegyesekkel győzte le az argentinokat. Messi tavaly belőtte a büntetőjét, most kihagyta, ez sem segített a csapatán. Ha hozzávesszük, hogy két éve még a világbajnoki finálét is elbukta a németek ellen hosszabbításban, akkor érthető a frusztráltsága. Messi 29 évesen egyszerűen nem bírta elviselni, hogy 4 döntőt is elveszített Argentínával, ezért azt mondta, többet nem játszik a nemzeti együttesben.

Az argentinok gépe hétfő este érkezett meg Buenos Airesbe, pár száz néző pedig kiment a reptérre, és azt skandálták Messinek, hogy még ne hagyja ott a válogatottat. Az egyik transzparensre pedig azt írták fel, hogy

Messi, nem érdemlünk meg téged, de arra kérünk, hogy maradj még!

Diego Maradona is megszólalt az ügy kapcsán, a világbajnok játékos (aki maga is volt szövetségi kapitány) szerint nem szabad hagyni, hogy Messi lemondja a válogatottságot.

Messinek muszáj játszania a válogatottban. Ez még nem lehet a vége a dolognak, mert két év múlva Oroszországban világbajnok lehet, ha formában lesz. Beszélni akarok vele, és harcolni fogok azok ellen, akik egyedül hagyták ebben a helyzetben.     
Kommentek:

Top 0