• Sport
Faktor

Nem érdekelte a Norvégia elleni meccs a válogatott volt kapusát

A Hertha hivatalos honlapjának adott hosszabb interjút Petry Zsolt, aki a német csapat kapusedzője.  A magyar válogatott korábbi kapusa azt mondta, hogy nem látott sok esélyt a kijutásra, ezért sem nézte meg a pótselejtező meccseit.

Fotó: herthabsc.de

Fotó: herthabsc.de

Be kell valljam, kissé szégyellem magam. A norvégok elleni első mérkőzésnek csak az összefoglalóját láttam, a visszavágó ideje alatt pedig a családommal moziban voltunk. Meg kell mondjam, előzetesen nem sok esélyt láttam a magyarok sikerére. Dárdai Pál meg is kérdezett, hogy tudok ilyen nyugodt lenni ezekben a napokban, de a magyar futball közelmúltja nem adott okot az optimizmusra.”
Király Gáborért nagyon szorítottam, az ő remek teljesítményének különösen örültem. Annak idején fiatal kapusként ő vette át a helyemet a válogatott keretében, mert a Herthában remekelt, én meg csak csere voltam a Feyenoordban. Gábor nagyszerű pályát futott be, megérdemelte, hogy kijusson egy nagy tornára.

A magyar válogatott 1986 után először szerepel majd nemzetközi tornán. A decemberi csoportsorsoláskor a harmadik kalapban lesz a csapat, amely óriásit ugorhat a FIFA világranglistáján.

Forrás: Nemzeti Sport Online

Top 0