• Külföld
Faktor

Visszafordították a reptérről a brit muszlim családot az amerikaiak

A 11 fős család Disneylandbe indult, ám az amerikai rendőrök nem engedték, hogy felszálljanak a gépre, terrortámadástól tartva.

Fotó: Europress / Handout - Getty Images

Fotó: Europress / Handout - Getty Images

Egy brit muszlim család Disneylandbe szeretett volna menni. Azonban a londoni Gatwick repülőtéren, a Los Angelesbe tartó járatra az amerikai belbiztonságiak nem engedték fel őket. A 11 fős családnak nem indokolták meg, miért nem szállhatnak fel a gépre, annak ellenére, hogy a december 15-re tervezett utazást megelőzően online megkapták az utazási engedélyt.

Vezető politikusokat is bevontak az ügybe, mivel egyre több brit muszlimnak tagadják meg az Egyesült Államokba való utazást, minden indoklás nélkül. Egyesek szerint az információ hiány csak táplálja a haragot a muszlim közösségekben. Donald Trump kijelentése, miszerint minden muszlimnak tiltsák meg az Egyesült Államokba való bejutást, szintén hozzájárult a feszült légkörhöz.

Az Egyesült Államok belbiztonsági tisztviselői egyelőre nem nyilatkoztak, hogy miért nem engedték be a családot az országba - írja a The Guardian.

A család rokonokat akart meglátogatni Dél-Kaliforniában, majd ezután szerettek volna ellátogatni Disneylandbe és a Universal Studiosba, de még a váróteremben visszafordították őket. A család egyik tagja azt mondta, az amerikai támadások miatt nem engedik be őket, azt hiszik, minden muszlim fenyegetést jelent. Azt is mondta, gyerekei már számolták a napokat az utazásig, és nagyon csalódottak, hogy nem látogathatják meg unokatestvéreiket.

Top 0