• Külföld
Szász Tamás
Szász Tamás

Nem akartak a gyerekek terroristák lenni, kegyetlenül kivégezték őket

130 gyereket gyilkoltak meg az Iszlám Állam harcosai Irakban, mert nem akartak terroristák lenni. Tömegsírba temették őket, a vallásuk az egyetlen bűnük. Őrszemként, öngyilkos merénylőként vagy éppen pajzsként használják azokat, akik magukkal tudnak hurcolni.

Az iraki Szindzsár hegység környékén élő, kurd nemzetiségű vallási kisebbség, a jeziditák az Iszlám Állam terrorszervezet egyik célpontja. Egy istenben hisznek és abban, hogy hét angyal irányítja a világot, amelyeket az istenük teremtett meg. Az Iszlám Állam katonái ördögimádónak tartják őket, és gyakorlatilag két lehetőség elé állítják őket: meghalnak vagy terroristák lesznek.

Iskolába mennek a gyereke Szindzsárban január elején. A háttérben egy lebombázott mecset. Fotó: Europress / Haidar Hamdani - AFP

Iskolába mennek a gyereke Szindzsárban január elején. A háttérben egy lebombázott mecset. Fotó: Europress / Haidar Hamdani - AFP

A CNN Szindzsár településen, Irak északi részén járt és olyan tömegsírokat talált, ahová több mint 130 fiatalt, főleg gyerekeket temettek el. Azért ölték meg őket, mert nem akartak terroristává válni. Egy közelben lévő, az Iszlám Állam által irányított városba, Tal Afarba hurcolták volna őket, de ellenkeztek, ezért egymás után kivégezték őket, függetlenül attól, hogy hány évesek. A tömegsírnál még ott vannak a földön az utolsó pillanatig szorongatott rózsafüzérek és szétszóródva a terroristák töltényhüvelyei.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Szindzsárból 600 gyereket hurcoltak el, közülük 200-an meg tudtak szökni, azóta a kurd régióban lévő menekülttáborokban élnek. Az Iszlám Állam a gyerekeket őrszemként és öngyilkos robbantóként akarja felhasználni, hogy a tapasztalt harcosaik a frontvonalban legyenek, de volt, amikor pajzsként használták a gyerekeket. Magasba emelték őket, hogy mert tudták, hogy nem bombázzák őket így.

    Az Iszlám Állam gyerekkatonáiról itt írtunk korábban.

    Top 16