• Külföld
Faktor

Nem a nő robbantotta fel magát

A hétfői ostrom után napokig azt mondták a rendőrök, hogy egy nő robbantotta fel magát. Ő lett volna az első európai öngyilkos merénylőnő, de kiderült, hogy más robbantotta fel magát, egy férfi.

Sokkal valószínűbb, hogy a nő a barikád mögött túl közel volt ahhoz, aki felrobbantotta magát - aki lehet, hogy unokatestvére, Abdelhamid Abaud, a párizsi merényletek főszervezője volt. A párizsi ügyész szóvivője azt mondta, hogy még nem tudják pontosan, ki robbantott, de biztosan nem a nő kamikaze-akciója volt.

Hasna Ait Boulachen. Fotó: Guardian

Hasna Ait Boulachen. Fotó: Guardian

Több közeli barát és családtag nyilatkozott azóta Boulachenről. Kiderült, hogy egészen 6 hónappal ezelőttig nagyon sokat bulizott, sokat ivott. Leginkább a vodkát szerette, és előfordult, hogy füvet is szívott. Aztán egyik pillanatról a másikra a farmert és a cowboycsizmát nikábra cserélte, és radikalizálódni kezdett, holott előtte egyáltalán nem érdekelte a vallás, és a Koránt sem nyitotta ki - mondta a bátyja a Guardiannak.

Hasna anyja szerint a szintén szerdán megölt unokatestvére, Abdelhamid Abaud "mosta az agyát", és ezért lett belőle dzsihádista. Boulachen telefonját lehallgatták, és a hívásokból kiderült, hogy Szíriába készült, de nagyon megijedt, amikor kiderült, hogy unokatestvére nem ott, hanem Franciaországban van. 

Halála után pillanatok alatt a képei lepték el az internetet, ahogy habfürdőt vesz, gyerekekkel a kezében áll, és fejkendőben pózol. Azóta viszont egy marokkói nő jelentkezett, hogy több képen ő látható, és hogy nem is ismeri Hasna Ait Boulachent. 

Top 0